Svetila

(59800 izdelkov)

Ker so svetila prisotna v vsakem domu, je izbira na tem področju res velika. Različni modeli se med seboj razlikujejo po namembnosti, obliki in načinu delovanja, vse pa lahko najdeš na Ceneje.si. Izbiraš lahko med stropnimi svetili, stenskimi, namiznimi, visečimi, talnimi, zunanjimi in mnogimi drugimi. V grobem se stropna svetila delijo na vgradna in na običajne nadometne stropne svetilke. Ko se odločaš za stropno svetilko, torej premisli, katera bi se lepše prilegala tvojemu stanovanju. Zavedati se moraš tudi, da je za vgradnjo vgradnih svetilk potrebnega nekoliko več znanja in dela. Običajno moraš za to nekoliko znižati strop, da lahko vgradiš svetilko. Najpametneje je, da za takšno delo najameš izkušenega mojstra.

Stenske svetilke niso namenjene le ustvarjanju ambientalnih svetlobnih poudarkov. Uporabne so tudi kot lučke za branje, ali kot glavna osvetlitev prostora. Vse je odvisno predvsem od tega, za kakšno stensko svetilko se odločiš in seveda od njene pozicije v prostoru. Prednost stenskih svetil pred stropnimi je, da njihova svetloba ne pada od zgoraj in se zato manj blešči. V kopalnicah so stenska svetila v višini obraza primernejša kot stropna svetila, saj zaradi kota svetlobe ne ustvarjajo senc na obrazu. Tako lahko v ogledalu vidiš bolj realističen odsev svoje podobe.

Glede na tvoje potrebe se lahko odločiš tudi za vrsto namizne svetilke. Klasične,varčne, LED – vse je odvisno od tega, kaj potrebuješ. Z LED svetilkami prihraniš največ električne energije, poleg tega pa so zelo primerne za delovno okolje v katerem ni dovolj svetlo, saj lahko oddajajo zelo močno belo svetlobo.

Če je prostor dovolj velik in strop dovolj visok, potem ni dekorativnega elementa, ki bi prostor bolj okrasil, kot je ravno viseča svetilka. A tudi, če opremljaš prostor, ki ne ustreza zgornjemu opisu, ne obupuj, saj je visečih svetilk veliko vrst in gotovo je kakšna primerna tudi zate. Izbereš si lahko tudi talno svetilko, s katero lahko popestriš dnevno sobo, pogoste so prisotne tudi v vežah - še posebej kadar je veža velika in slabo osvetljena, je talna svetilka lahko zelo estetska rešitev za zapolnitev prostora in dodatno osvetlitev, prav tako pa jih pogost najdemo v spalnicah in v pisarnah. Tiste, ki so bolj vpadljivega videza običajno uporabljamo v dnevnih sobah in v vežah, včasih tudi v spalnicah, za pisarno pa so primernejše elegantne minimalistične talne svetilke.

več
59800 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka