Na vrtu

(8274 izdelkov)

Si tudi ti ljubitelj vrtičkanja in se v prostem času rad zadržuješ na vrtu, prisegaš na domačo zelenjavo in rad preizkušaš nove rastlinske sorte? Ali pa se profesionalno ukvarjaš s kmetovanjem in zgolj rad raziskuješ med ponudniki različnih vrtnih in kmetovalskih izdelkov? Pred nakupom določenega izdelka je zagotovo dobro preveriti tudi ponudbo konkurence, zato je najbolje raziskovati nekje kjer najdeš vso ponudbo na enem mestu. Pri nas si lahko ogledaš najboljšo ponudbo semen, vrtnin, cvetlic, dišavnic, zelišč, zdravilnih rastlin, trav, gnojil, zemlje, lubja in ostalih rastlin, semen in poljščin.

Med vrtnine prištevamo vso zelenjavo, ki zraste na vrtu in jo vzgojimo sami. Določene sorte lahko kupimo v specializiranih prodajalnah v obliki semen, medtem ko določene lahko kupimo že posajene v obliki sadik. Kakovost semen se medsebojno lahko močno razlikuje, zato je priporočljivo, da se odločimo za semena, ki so kakovostna, čeprav to morda pomeni nekoliko višjo ceno.

Tudi cvetlice lahko kupimo v obliki semen, lahko pa jih kupimo tudi v obliki čebulic, če sadimo čebulnice, kot so na primer tulipani. Pred nakupom je pomembno preveriti za kakšno sorto gre, saj določene cvetlice in čebulnice uspevajo le v določenih razmerah. Enako je tudi z zelišči in dišavnicami, ki lahko enostavno bivajo v sožitju z drugimi vrtninami in cvetlicami na vrtu, lahko pa jih enostavno posadimo v lončke in hranimo znotraj stanovanja.

V tej kategoriji najdeš tudi trave, pri nakupu katere velja enako pravilo kot pri vrtninah. Za kakovostno travo z dolgo življenjsko dobo bo potrebno odšteti kak evro več, prav tako pa je izjemno pomembno preveriti ali je ta tip trave sploh primeren za vaš vrt. Določene trave namreč ljubijo senco in hladno ali mokro podnebje, medtem ko so druge primerne tudi za tista bolj sončna področja.

Da bodo vrtnine in cvetlice bolj uspevale je izredno pomembno tudi, da so posejane v zemlji, ki je posebej primerna za določen tip rastline. Prav zato je mogoče izbirati med zemljami, ki imajo idealne sestavine za vzgojo vrtnin, cvetlic in določenih kompliciranih sort. Da bo pridelek še boljše in cvetlice še bolj sijoče in košate, lahko poskrbimo z gnojili, ki so primerni za določen tip rastline. Gnojila niso nujno izdelana iz nevarnih kemičnih sestavin, danes je na tržišču mogoče najti kakovostna naravna gnojila, ki na naraven način stimulirajo rast rastlin.

več
8274 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka