Vinilke - LP plošče

(265 izdelkov)

Zate resnično velja rek, da si brez glasbe ne moreš predstavljati svojega življenja? Spadaš med strastne ljubitelje različnih glasbenih zvrsti in pridno polniš svojo domačo zbirko z novimi zgoščenkami, vinilnimi ploščami, poseduješ pa tudi zbirko kaset? Potem se zagotovo zavedaš ogromne vrednosti glasbe, ki nam jo daje na vsakem koraku našega življenja. Če spadaš med retro navdušence in nakupuješ LP (vinilne) plošče, potem imamo zate super novico. Od zdaj naprej na enem mestu lahko najdeš pestro ponudbo gramofonskih plošč iz različnih spletnih trgovin in sicer glede na posamezne glasbene zvrsti. Super kajne?

LP vinilna ali gramofonska plošča je predhodnica CD zgoščenke, ki je s svojim prihodom na glasbeno tržišče gramofonske plošče za nekaj časa pahnila v pozabo. Kasneje pa so tako imenovane vinilke ponovno pridobile na popularnosti, saj imajo za prave glasbene ljubitelje poleg uporabne tudi posebno emocionalno vrednost. Predstavljajo medij na katerega se glasba zapiše analogno, izraz LP pa pomeni »Long play« ploščo. Dober dokaz, da so gramofonske plošče še žive je tudi mednarodni sejem gramofonskih plošč, ki se organizira vsako leto, kot gobe po dežju pa se pojavljajo tudi nove fizične trgovine z gramofonskimi ploščami, ki jih ne obiskujejo le slovenci, obožujejo jih tudi turisti! Če tudi ti spadaš med ljudi, ki se raje poslužujejo spletnega nakupovanja LP (vinilnih) plošč, potem te bo navdušila pestra ponudbo gramofonskih plošč po zvrsteh na Ceneje.si.

Za predvajanje gramofonske plošče potrebuješ tudi gramofon. Zraven pa najpogosteje še ojačevalec in ozvočenje.

Med pestro ponudbo lahko najdeš energično rockovsko in metal glasbo, zasvajajočo filmsko glasbo, posežeš pa lahko tudi po alternativni in oldies ploščah. Če prisegaš na lahkotne tone in popularno glasbo, potem ti predlagamo, da posežeš po zgoščenkah pop/rock zvrsti ali pa po energičnem hip hopu. Seveda nismo pozabili niti na ljubitelje slovenske glasbe, country privržence in umetniške jazz in blues pripadnike. Pred vsakim nakupom torej prebrskaj pestro ponudbo LP (vinilnih) plošč glede na različne zvrsti, jih sfiltriraj glede na priljubljenost ali glede na ceno in tako zase izberi najboljši možni izdelek.

Pokaži več
265 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka