Skenerji

(828 izdelkov)

Želiš na računalnik preslikati staro fotografijo ali poslati prijatelju oziroma poslovnemu partnerju pomembne dokumente? Z nakupom skenerja oziroma optičnega čitalnika, s katerim lahko dokumente urejaš tudi na samem računalniku, bo preslikovanje dokumentov mnogo bolj enostavno in hitro.

Že pred nakupom si oglej raznoliko ponudbo različnih modelov in si olajšaj izbiro ustrezne računalniške opreme.

Najpogosteje uporabljene znamke skenerjev so Canon, HP, Epson in drugi. Optični čitalnik oziroma skener je del računalniške opreme, s pomočjo katerega dokumente in fotografije pretvarjamo v računalniške zapise. Fotografije in dokumente po preslikavi lahko še nadalje obdelujemo z računalniškimi programi. Ob nakupu skenerja je potrebno biti pozoren predvsem na ločljivost in barvno globino. Večjo kot ima skener namreč resolucijo, večje povečave lahko naredimo. Skenerje delimo v tri skupine, ploskovne skenerje (so najpogostejši), optične čitalnik za preslikavo filmov in bobnaste (rotacijske) skenerje, ki so namenjeni uporabi predvsem v grafični industriji.

S ploskovnimi skenerji lahko ustvariš kakovostne preslikave, jih nato obdelaš v računalniškem programu in natisneš na papir. Na pisalni miti navadno nimamo veliko prostora, zato so najbolj priročni namizni skenerji v velikosti A4. Pri delu običajno želimo hitro in učinkovito delovanje naprav, zato pred nakupom primerjaj hitrosti predogledov različnih optičnih čitalnikov, ki se gibljejo okoli 50 strani na minuto. Za dvostranske dokumente skener za branje potrebuje več časa.

Prav tako si oglej različne največje velikosti skeniranih dokumentov, kot so A4 ali A3, vendar ob temu ne pozabi na velikost skenerja. V večini lahko skenerjem določiš izvedbo funkcije oziroma format, v katerega želiš prejeti preslikan dokument (npr. v pdf format). Odlikuje jih tudi tehnologija za odstranjevanje prask in prahu ter vzdržljiva ohišja, ki pomenijo daljšo življenjsko dobo naprave. Ob nakupu skenerja navadno dobiš ustrezno programsko opremo proizvajalca, s katero je urejanje preslikanih dokumentov še bolj enostavno.

več
828 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka