Ogrevalna telesa

Te doma pozimi močno zebe, v poletnem času pa se srečuješ s peklensko vročino? Dandanes to ni več nerešljiv problem, saj obstaja cela vrsta ogrevalno hladilnih teles, s katerimi lahko ustrezno uravnavaš temperaturo v bivalnih prostorih in s tem poskrbiš za prijetnejši dom. Že pred nakupom poglej obširno ponudbo tovrstnih naprav in z izbiro prave poskrbi, da bo temperatura v tvojem domu vedno prijetna.

Na voljo so klimatske naprave, ventilatorji, radiatorji, kaloriferji, kotli, bojlerji, različni vlažilniki in razvlažilniki zraka ter druge naprave.

Klimatske naprave so lahko mobilne ali split (sestavljene iz notranjega in zunanjega dela), med seboj pa se ločijo po moči gretja in hlajenja (v kW) ter po energijskem razredu. Za mobilne je značilno, da jih lahko po želji prestavljaš, paziti moraš le na to, da je cev, ki odvaja topel zrak, usmerjena iz prostora (ponavadi skozi priprto okno). Split klime imajo ločen zunanji in notranji del, ki sta povezana z napeljavo, po kateri se pretaka hladilni plin. Veliko preprostejše naprave za hlajenje so ventilatorji, katerih funkcija je predvsem prezračevanje prostora, uporabni pa so zlasti v vročih poletnih dneh.

Na drugi strani lahko izbiraš med ogrevalnimi telesi, kot so bojlerji, kotli, radiatorji in kaloriferji, ki skrbijo za ogrevanje prostora oziroma vode.

Na voljo so stenski, kopalniški in električni radiatorji, ki toploto v prostor oddajajo s svojo ogrevano površino. Na drugačen sistem delujejo kaloriferji, ki so primerni predvsem za manjše prostore, delujejo pa na elektriko ali plin in jih je mogoče prenašati naokoli.

Precej univerzalne naprave so kotli, s katerimi lahko ogrevaš tako prostor kot vodo. Precej uporabni so plinski kotli (ob njih obstajajo še takšni na kurilno olje, pelete in trdo gorivo), ki ti v primeru priklopa na plinovod omogočajo precej nižje stroške ogrevanja vode.

Alternativa kotlom je klasičen bojler, katerega osnovna funkcija je prav tako ogrevanje vode, deluje pa na elektriko. Poznamo tudi plinske, ki poleg vode ogrevajo še zrak, in bojlerje, ki delujejo na trda goriva.

Najdeš lahko še številne vlažilnike in razvlažilnike zraka, ki so uporabni predvsem v starejših in bolj vlažnih prostorih, kjer je vlažnost nad zgornjo idealno mejo (optimalna vlažnost je med 40 in 60 odstotki).

Izberi ogrevalni oziroma hladilni sistem, ki se ti finančno najbolj izplača, kar lahko pred nakupom preprosto preveriš glede na različne dejavnike.

preberi več

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

ZDAJ je zadnji čas za nakup klime - prihaja vročina!

V naslednjih dneh vremenoslovci napovedujejo temperature nad 30 stopinj, povpraševanje kupcev po klimah ...

Dekorativne ideje za ureditev kamina

Okusno zasnovan kamin je eden najpomembnejših vidikov zasnove glavnega bivalnega prostora v domu. To ...

Varčno delovanje klimatske naprave za prijetno hladen dom

V pričakovanju poletne vročine sedaj že marsikdo razmišlja o nakupu klimatske naprave. Po nekaterih ocenah ...

Kako izbrati klimatsko napravo

Sonce pripeka, vročina je neznosna, 35 stopinj celzija, ljudje se skrivajo po sencah, osvežilnega vetra ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 1 letom

ARISTON grelnik vode ARKS 5 U POD

ARISTON grelnik vode ARKS 5 U POD

Ni podatka o potratnosti (A, A++?) moči in še kaj .

Pred 2 letoma

GORENJE grelnik vode TEG 5 U

GORENJE grelnik vode TEG 5 U

Odsvetujem nakup Gorenje grelnikov vode zaradi zelo slabe kvalitete. Korozija na el.komponentah, pomanjkljivo sestavljanje..... Gorenje tiki ni več to kar je nekoč bilo...

Pred 2 letoma

RADIALIGHT klima 7 (750W)

RADIALIGHT klima 7 (750W)

Dela super.

Pred 2 letoma

RADIALIGHT klima 7 (750W)

RADIALIGHT klima 7 (750W)

Testirano, zadeva je presenetjivo OK. Doma imam tudi običajen IR panel in bil sem z njim tudi zadovoljen sedaj pa ko sem probal ta dualterm pa vidim kakšna je razlika.

Pred 4 leti

REC infra peč ELECTRIC IN 18V

REC infra peč ELECTRIC IN 18V

Dali smo jo v kopalnici in nam ugaja, ker se zelo hitro segreje, tako da smo zadovoljni z njo. Cena je primerna oziroma sploh ni draga, dela pa brezhibno, pa še vrvico ima za prižiganje – to je našim otrok blazno všeč. Skratka: smo za.

Na Ceneje.si aktivno skrbimo za varnost uporabnikov in podatkov.

Za prikaz izdelkov in ponudb trgovin počakaj trenutek ...

User: 54.92.182.0 917781527

Za dodatna vprašanja pišite na webmaster@ceneje.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.