Supermarket

Infra, kvarčne in halogenske peči

Če ravno opremljaš svoj novi dom in še nimaš izbranega načina ogrevanja, ali pa si želiš le malo dodatne toplote v nekaterih prostorih, je morda nakup infrardeče kvarčne ali halogenske peči primeren odgovor za tvoje težave.

Včasih so bile infrardeče peči serijsko vgrajene v večino kopalnic. Toplota infrardečih peči ima namreč to prednost, da ne greje zraka okoli tebe, temveč greje tvoje telo. Greje s sevanjem in je najbližje naravnemu gretju (sončnemu sevanju). Ta toplota je zato zelo prijetna, nekateri pa mislijo, da je celo zdravilna. Manjše infrardeče lučke se že dolgo uporabljajo v fizioterapiji, za sproščanje zakrčenih mišic, infrardeče savne pa naj bi bile bolj zdrave od klasičnih finskih savn. S stališča zdravja je torej dodatek infrardeče peči k tvojemu ogrevalnemu sistemu smiselna odločitev.

Ob nakupu infrardečih peči nekaterim ni preveč všeč, da delujejo na elektriko in ne na kakšen alternativen vir energije. Da infrardeče kvarčne peči delujejo na elektriko je seveda resnica, resnica pa je tudi, da imajo enega najvišjih energetskih izkoristkov. Skoraj vsa porabljena elektrika se spremeni v toploto in ni nobenih izgub.

V uporabi so najpogostejše infrardeče kvarčne ali halogenske peči za nameščanje na steno. Še vedno se jih pogosto uporablja v kopalnicah pa tudi v drugih prostorih, ki potrebujejo dogrevanje. Mnogi jih uporabljajo za ogrevanje posameznih prostorov v prehodnem obdobju, ko ni več potrebe po centralnem ogrevanju, nekateri prostori pa so vseeno prehladni.

Infrardečo kvarčno ali halogensko peč namestimo pod strop in jo usmerimo tako, da bo večina njenega sevanja dosegla tvoje telo. Večina jih ima nastavljiv naklon, kar je zelo praktično. Pred nakupom moraš preveriti, kakšni uporabi je kvarčna ali halogenska peč, ki jo nameravaš kupiti, namenjena. Nekatere, ki so namenjeno za industrijsko uporabo za sušenje materialov, doma ne bodo uporabne, ker imajo drugačno valovno dolžino, kot tiste, ki se jih uporablja za ogrevanje doma.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Kupiš, le če lahko izdelek enostavno vrneš!

Zdaj boš nakupoval še bolj brezskrbno. ...

Dostava v roku nekaj ur - dodana vrednost spletnega nakupovanja

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že ...

Izbira popolnega darila - misija nemogoče - nič več!

Praznično obložena miza, decembrske zabave, druženja s prijatelji in sorodniki … Vse to je nepogrešljiv ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
154 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Popust (najnižji naprej)
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka