Switchi (stikala)

(1729 izdelkov)

Želiš povečati domače ali poslovno omrežje in nadgraditi moč prenosa? Oglej si široko ponudbo napravic, ki ti omogočajo uresničiti te želje, še preden se odločiš za nakup.

Switch ali po domače stikalo je naprava z večjim številom omrežnih priključkov in deluje na sloju podatkovne povezave. Stikala so namenjena posredovanju signala na izhode, ki omogočajo prenos do ciljnega sistema. Najdeš lahko naprave z več ali manj izhodi, odvisno od tega, kar ti najbolj ustreza.

Nekateri modeli delujejo po principu Plug&Play in tako ne omogočajo nastavitev parametrov delovanja s strani uporabnika, na voljo pa so tudi določeni modeli, ki ponujajo samostojno zaznavo kabla ob priključitvi ali prepoznavo »Duplex« načina povezave. Pred izbiro preveri dodatne karakteristike, ki jih morda iščeš, sistem napajanja, ki ga switch zahteva, in seveda trajanje garancije.

V ponudbi lahko najdeš stikala različnih proizvajalcev, na primer D-Link, TP-Link ali HP. Med izdelki so stikala z minimalno 5 izhodi, bolj profesionalne naprave pa omogočajo priključitev kar 24 sistemov. Precej pogost je tip izhodov RJ-45, a najdeš tudi izhode za povezavo z mrežnimi kabli Cat. 5. Moč prenosa stikal je največkrat 1000 Mb/s ali 10/100/1000 Mb/s, določeni modeli pa ponujajo kapaciteto preklapljanja v različnih višinah, na primer 10 Gb/s.

Poiščeš lahko naprave, ki podpirajo Auto-negotiation zaznavo kabla oziroma hitrost priključene naprave ter tako skrbijo za manjšo porabo energije. Če razmišljaš zeleno, lahko varčuješ z energijo tudi z izborom takega stikala, ki ponuja samodejni izklop. Nekateri izdelki vsebujejo razširitveno režo, ki omogoča instalacijo opcijskih modulov, za ljubitelje estetike pa je LinkSys poskrbel s stilsko oblikovanimi stikali, ki se lepo podajo v vsako pisarno.

več
1729 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka