Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Velikost zaslona (v ")

MIN MAX

Odzivni čas (v ms)

MIN MAX

Vgrajeni zvočniki

Svetilnost (v cd/m2)

MIN MAX

Novi energijski razred (2021)

Poraba energije (kWh/1000h)

MIN MAX

Tehnologija

Monitorji

(2476 izdelkov)

Iščete nov računalniški monitor? Potem ste na pravem mestu! Naša kategorija monitorjev ponuja široko izbiro možnosti, med katerimi lahko izbirate. Ne glede na to, ali potrebujete gaming monitor za igranje iger, delo ali vsakdanjo uporabo, imamo nekaj, kar bo ustrezalo vašim potrebam. Od vrhunskih blagovnih znamk, kot so Dell, Acer in HP, do cenovno ugodnejših možnosti - visokokakovosten monitor lahko najdete po vsaki ceni. Ponujamo različne velikosti, od kompaktnih 22-palčnih zaslonov do ogromnih 34-palčnih ultraširokih monitorjev, tako da lahko najdete popolnega ustreznika za svojo mizo in svoje potrebe. Začnite brskati in poiščite popoln monitor za svojo konfiguracijo še danes!

Gaming monitorji

Igralni oziroma gaming monitorji: Gaming monitorji imajo pogosto visoke frekvence osveževanja in majhen vhodni zamik, zato so idealni za hitre igre. Lahko imajo tudi dodatne funkcije, kot sta G-Sync ali FreeSync za zmanjšanje trganja zaslona.

Profesionalni monitorji

Profesionalni monitorji: Ti monitorji so zasnovani za uporabo v profesionalnem okolju, na primer v pisarni ali grafičnem studiu. Imajo lahko funkcije, kot so visoka ločljivost in natančna reprodukcija barv, ter večjo velikost za lažje večopravilnost.

Standardni monitorji

Standardni monitorji: Ti monitorji so primerni za vsakdanjo uporabo, kot je brskanje po internetu ali gledanje filmov. Morda nimajo toliko naprednih funkcij kot igralni ali profesionalni monitorji, vendar lahko še vedno ponujajo dobro kakovost slike po dostopni ceni.

Monitorji z zasloni na dotik

Monitorji z zaslonom na dotik: Ti monitorji imajo vmesnik z zaslonom na dotik, ki omogoča interakcijo s prstom ali pisalom. Uporabljajo se lahko v različnih okoljih, od maloprodajnih okolij do šol in pisarn.

Ukrivljeni monitorji

Ukrivljeni monitorji: Ti monitorji imajo ukrivljen zaslon, ki lahko zagotavlja bolj poglobljeno izkušnjo gledanja in je lahko udobnejši za dolgotrajno gledanje.

Širokokotni monitorji

Širokokotni monitorji: Ultrawide monitorji imajo široko razmerje stranic, kar vam omogoča, da si na zaslonu ogledate več vsebine naenkrat. Primerni so za večopravilnost ali za uporabo v domačem kinu.

Katere vrste profesionalnih monitorjev poznamo?

 • 4K monitorji: Ti monitorji imajo ločljivost 3840x2160 slikovnih pik, kar zagotavlja zelo podrobno in ostro sliko. Primerni so za naloge, ki zahtevajo veliko vizualnih podrobnosti, kot je urejanje fotografij ali videoposnetkov. Preberi si več o 4K monitorjih.
 • Monitorji 5K: 5K monitorji imajo ločljivost 5120x2880 slikovnih pik in zagotavljajo še več podrobnosti in jasnosti kot monitorji 4K. Primerni so za naloge, ki zahtevajo najvišjo raven kakovosti slike, kot je na primer delo, pri katerem so kritične barve.
 • Monitorji s široko barvno paleto: Ti monitorji lahko prikažejo širši razpon barv kot standardni monitorji, kar je lahko koristno za naloge, ki zahtevajo natančno reprodukcijo barv, kot sta grafično oblikovanje ali urejanje videa.
 • Monitorji HDR: Ti monitorji lahko prikažejo širši razpon svetilnosti kot standardni monitorji, kar omogoča bolj realistične in podrobne slike. Primerni so lahko za naloge, ki zahtevajo velik dinamični razpon, kot je urejanje videoposnetkov ali fotografij.
 • Monitorji z visoko frekvenco osveževanja: Ti monitorji imajo višjo frekvenco osveževanja, običajno nad 60 Hz, zaradi česar je lahko slika na zaslonu videti bolj gladka in tekoča. Primerni so lahko za naloge, ki zahtevajo visoko hitrost osveževanja, kot so igre ali vizualizacija podatkov.
 • Nastavitve z več monitorji: Nekateri profesionalni uporabniki lahko potrebujejo več monitorjev, da povečajo prostor na zaslonu in izboljšajo svoj delovni proces. Te nastavitve je mogoče konfigurirati na različne načine, na primer z monitorji enake velikosti in ločljivosti ali z mešanico različnih velikosti in ločljivosti.
   

Katere ločljivosti monitorjev poznamo?

V spodnji tabeli lahko najdete ločljivosti monitorjev.

Tabela ločljivosti monitorjev
Resolucija / Ločljivost Opis
1080p (Full HD) 1920x1080 slikovnih pik. To je najpogostejša ločljivost monitorjev, ki zagotavlja dobro kakovost slike po dostopni ceni.
1440p (QHD) 2560x1440 slikovnih pik. Ta ločljivost zagotavlja višjo kakovost slike in več prostora na zaslonu kot ločljivost 1080p, vendar lahko za nemoteno delovanje zahteva zmogljivejši grafični procesor.
4K (UHD) 3840x2160 slikovnih pik. Ta ločljivost zagotavlja izjemno visoko kakovost slike in veliko zaslonske površine, vendar je lahko dražja in za nemoteno delovanje zahteva zmogljivejši grafični procesor.
5K 5120x2880 slikovnih pik. Ta ločljivost zagotavlja še več podrobnosti in jasnosti kot ločljivost 4K, vendar je lahko dražja in za nemoteno delovanje zahteva še zmogljivejši grafični procesor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opozoriti velja, da mora biti ločljivost monitorja usklajena z ločljivostjo grafične kartice. Če imate grafično kartico, ki ni dovolj zmogljiva za monitor visoke ločljivosti, lahko pride do zaostankov ali drugih težav. Pri izbiri ločljivosti je pomembno upoštevati tudi velikost monitorja. Večja ločljivost je lahko na velikem monitorju videti odlično, na manjšem pa je lahko premajhna za branje.

Na kaj biti pozoren pri izbiri monitorja?

 • Ločljivost: To je število slikovnih pik na zaslonu, ki določa raven podrobnosti in jasnosti slike. Višje ločljivosti, kot sta 4K ali 5K, zagotavljajo več podrobnosti, vendar lahko za nemoteno delovanje zahtevajo zmogljivejšo grafično kartico.
 • Hitrost osveževanja: To je število osveževanj slike na zaslonu na sekundo in se meri v Hz. Pri višjih frekvencah osveževanja je slika videti bolj gladka in tekoča, vendar lahko za nemoteno delovanje zahteva zmogljivejšo grafično kartico.
 • Odzivni / reakcijski čas: To je čas, ki ga piksel potrebuje za spremembo barve, in se meri v milisekundah (ms). Nižji odzivni časi lahko zmanjšajo duhove ali zameglitev pri hitro premikajočih se slikah, vendar lahko povzročijo nižjo hitrost osveževanja.
 • Razmerje vidnega polja, razmerje stranic ekrana: To je razmerje med širino in višino zaslona. Najpogostejše razmerje stranic je 16:9, vendar imajo lahko nekateri monitorji širše ali ožje razmerje stranic.
 • Povezljivost: Preverite, ali ima monitor ustrezne priključke za grafično kartico in druge naprave, ki jih želite priključiti. Običajni priključki so HDMI, DisplayPort in DVI.
 • Dodatne lastnosti: Nekateri monitorji imajo lahko dodatne funkcije, kot so vgrajeni zvočniki, vozlišče USB ali vmesnik na dotik. Razmislite, katere funkcije so za vas pomembne, in poiščite monitor, ki ustreza vašim potrebam.
 • Velikost monitorja: Upoštevajte velikost monitorja glede na velikost vaše mize in razdaljo, na kateri boste sedeli. Večji monitorji lahko zagotovijo bolj poglobljeno izkušnjo, vendar so lahko preveliki za manjšo mizo.
 • Cena monitorja: Določite svoj proračun in poiščite monitor, ki ustreza vašim potrebam v tem cenovnem razredu. Upoštevajte, da imajo dražji monitorji morda dodatne funkcije ali višje specifikacije, vendar ni nujno, da bodo najbolje ustrezali vašim potrebam.

Katere so najboljše znamke monitorjev?

Računalniške monitorje izdeluje veliko znanih blagovnih znamk. Med najbolj priljubljenimi blagovnimi znamkami so:

 • Dell: Dell je znan po svojih zanesljivih in visokokakovostnih monitorjih ter ponuja široko paleto možnosti za domače in profesionalne uporabnike. Na izbiro so različne velikosti, ločljivosti in cene, zato boste zagotovo našli monitor, ki bo ustrezal vašim potrebam.
 • AOC monitorjiAOC je globalni proizvajalec monitorjev in drugih zaslonskih izdelkov. Monitorji AOC so znani po visokokakovostnih zaslonih, širokem naboru velikosti in funkcij ter konkurenčnih cenah. AOC ponuja različne monitorje za različne namene, vključno z igranjem iger, produktivnostjo in domačo zabavo. Številni monitorji AOC imajo hitro frekvenco osveževanja, široke vidne kote in podporo za visok dinamični razpon (HDR), zato so primerni za različne aplikacije. AOC je zaupanja vredna blagovna znamka z ugledom zanesljivih in inovativnih izdelkov, številni uporabniki pa monitorje AOC priporočajo zaradi njihove kakovosti in vrednosti.
 • LG: LG se osredotoča na elegantno zasnovo in napredno tehnologijo, zato izbira monitorjev LG vključuje ultraširoke možnosti, ločljivosti 4K in specializirane modele za igranje iger.
 • ASUS: ASUS ponuja široko paleto možnosti: od visokozmogljivih igralnih monitorjev do zaslonov profesionalne kakovosti. Ponujajo tudi cenovno ugodne možnosti za tiste, ki iščejo cenovno ugodnejšo možnost.
 • Acer: Acer Acer je znan po svojih inovativnih in zanesljivih monitorjih ter ponuja različne možnosti za igralce, profesionalce in vsakdanje uporabnike. Njihova izbira vključuje modele za igre, profesionalne zaslone in cenovno ugodne možnosti.
 • HP: HP slovi po izdelavi visokokakovostnih monitorjev in ponuja široko paleto možnosti za domačo in profesionalno uporabo. Od majhnih, cenovno ugodnih možnosti do večjih zaslonov z visoko ločljivostjo - za vsakogar imajo nekaj.
 • BenQ: BenQ je specializiran za monitorje za profesionalno uporabo in ponuja vrsto visoko ločljivih in barvno natančnih zaslonov, ki so kot nalašč za naloge, kot sta grafično oblikovanje in urejanje videa.
 • ViewSonic: ViewSonic ponuja široko paleto monitorjev, od igralnih do profesionalnih, med katerimi lahko izbirate. Ponujajo tudi cenovno ugodne možnosti za tiste, ki iščejo cenovno ugodnejšo možnost.
 • Samsung: Samsung izbira monitorjev, znanih po svojih elegantnih in inovativnih zasnovah, vključuje ultraširoke možnosti, ločljivosti 4K in specializirane igralne modele.
 • Lenovo: Lenovo je kitajsko podjetje, ki se osredotoča na zanesljivost in funkcionalnost, zato izbira monitorjev Lenovo vključuje možnosti za domačo in profesionalno uporabo v različnih velikostih, ločljivostih in po različnih cenah.
 • Philips: Philips je znan po svojih visokokakovostnih in inovativnih monitorjih, zato ponuja številne možnosti za domače in profesionalne uporabnike. Od igralnih monitorjev do zaslonov profesionalnega razreda - za vsakogar imajo nekaj. Njihova izbira vključuje možnosti različnih velikosti, ločljivosti in cenovnih razredov, zato lahko najdete popoln monitor za svoje potrebe.
 • Iiyama: Iiyama je japonska blagovna znamka, ki ponuja vrsto monitorjev za domačo in profesionalno uporabo, vključno z možnostmi za igranje iger, strokovna opravila in cenovno ugodne potrošnike. Osredotoča se na zanesljivost in funkcionalnost, zato so v njihovi ponudbi monitorji različnih velikosti, ločljivosti in cenovnih razredov.

 

Najpogostejša vprašanja glede računalniških monitorjev

 • Katere vrste monitorjev so na voljo?

Na voljo je veliko različnih vrst monitorjev, vključno z ultraširokimi monitorji, monitorji 4K, igralnimi monitorji in profesionalnimi monitorji. Nekateri monitorji imajo lahko tudi dodatne funkcije, kot so zaslon na dotik, vgrajeni zvočniki ali vozlišče USB.

 • Kaj moram upoštevati pri izbiri monitorja?

Nekateri dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri monitorja, so ločljivost, hitrost osveževanja, odzivni čas, razmerje stranic, povezljivost, velikost in cena. Upoštevati morate tudi vse dodatne funkcije, ki jih morda potrebujete, kot so možnost zaslona na dotik ali vgrajeni zvočniki.

 • Kakšna je razlika med FreeSync in G-Sync?

FreeSync in G-Sync sta tehnologiji, ki pomagata zmanjšati trganje zaslona v monitorjih. FreeSync je tehnologija, ki jo je razvil AMD in je na voljo v številnih monitorjih, ki uporabljajo grafične kartice AMD. G-Sync je tehnologija, ki jo je razvila NVIDIA in je na voljo v številnih monitorjih, ki uporabljajo grafične kartice NVIDIA. Obe tehnologiji sinhronizirata frekvenco osveževanja monitorja s frekvenco slik na sekundo grafične kartice, kar pomaga odpraviti trganje zaslona in izboljšati splošno vizualno izkušnjo.

 • Kakšna je razlika med panelom TN in panelom IPS?

Plošče TN (twisted nematic) in plošče IPS (in-plane switching) so vrste zaslonskih tehnologij, ki se uporabljajo v monitorjih. Plošče TN imajo običajno hitrejši odzivni čas in nižje cene, vendar imajo lahko v primerjavi s ploščami IPS slabšo barvno natančnost in širše vidne kote. Plošče IPS imajo običajno boljšo barvno natančnost in širše vidne kote, vendar imajo lahko počasnejše odzivne čase in višje cene v primerjavi s ploščami TN.

 • Ali lahko na računalnik priključim več monitorjev?

Da, na en računalnik je mogoče priključiti več monitorjev z uporabo grafične kartice z več izhodi za prikazovanje. Nekateri računalniki imajo lahko tudi vgrajeno grafiko, ki podpira več zaslonov. Monitorje lahko konfigurirate na različne načine, na primer z monitorji enake velikosti in ločljivosti ali z mešanico različnih velikosti in ločljivosti.

Če strnemo ...

Računalniški monitorji so elektronski zasloni, ki se uporabljajo za prikazovanje informacij iz računalnika. Na voljo je veliko različnih vrst monitorjev, vključno z ultraširokimi monitorji, monitorji 4K, igralnimi monitorji in profesionalnimi monitorji. Nekateri monitorji imajo lahko tudi dodatne funkcije, kot so možnost zaslona na dotik, vgrajeni zvočniki ali vozlišče USB. Pri izbiri monitorja upoštevajte dejavnike, kot so ločljivost, hitrost osveževanja, odzivni čas, razmerje stranic, povezljivost, velikost in cena. Na voljo so tudi različne tehnologije, ki lahko pomagajo zmanjšati trganje zaslona, kot sta FreeSync (razvil jo je AMD) in G-Sync (razvila jo je NVIDIA). Monitorji se lahko razlikujejo tudi po vrsti uporabljene zaslonske tehnologije, kot so plošče TN (twisted nematic) ali IPS (in-plane switching). Na en računalnik je mogoče priključiti več monitorjev z grafično kartico z več izhodi za prikazovanje ali vgrajeno grafiko.

 

Pokaži več
2476 izdelkov
Razvrsti:
 • Priljubljenost
 • Cena (najnižja naprej)
 • Cena (najvišja naprej)
 • Št. trgovin
 • Popust (najvišji naprej)
 • Naziv izdelka (A - Z)
 • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka