Kolesarstvo

Kolesarstvo

Obožuješ kolesarjenje in iščeš novo kolo? Kupuješ kolo kot darilo za otroka ali koga drugega od bližnjih? Kolesa se med seboj odločilno razlikujejo predvsem glede na namen uporabe. Določen tip kolesa je lahko povsem neuporaben za tvoje potrebe, zato si najprej oglej bogato ponudbo in si olajšaj odločitev o nakupu.

Na voljo so gorska, cestna, treking in mestna kolesa, v teh podkategorijah pa lahko izbiraš med moškimi, ženskimi in otroškimi. Poleg vseh naštetih dvokolesnikov lahko najdeš tudi različne kolesarske dele in opremo, pnevmatike ter zračnice. Gorska kolesa primarno niso namenjena vožnji po urejenih cestah, temveč po neurejenih gozdnih in gorskih poteh. So močnejša kot cestna in opremljena z vzmetenjem, lahko zgolj s sprednjim ali pa kar s polnim. Na drugi strani so cestna kolesa namenjena zgolj vožnji po urejenih cestah, saj so lažja in manj utrjena ter zato neprimerna za odročne poti. Pri nakupu tovrstnega kolesa je odločilna njegova teža, ki lahko znaša zgolj nekaj kilogramov.

Nekakšna mešanica gorskih in cestnih so treking kolesa, ki so namenjena vožnji po cesti, kot tudi po makadamskih in gozdnih poteh. Od gorskih se razlikujejo predvsem po nekoliko večjih kolesih. Zelo razširjena so tudi mestna kolesa, ki so zaradi neprilagojenih prestav in oblike običajno neprimerna za gorsko ali cestno kolesarstvo. Uporabna so predvsem za varno in hitro premikanje po mestnih jedrih, namenjena pa so celotni družini. V ponudbi ostalih koles prevladujejo predvsem električna in zložljiva kolesa - prva so uporabna za vožnjo po mestu, druga pa zavzamejo malo prostora, zato jih lahko brez težav vzameš s seboj na potovanje.

Ob bogati ponudbi koles najdeš tudi številno opremo (števci, čelade, ključavnice, bidoni ter različne pnevmatike in zračnice), ki poskrbijo za zaključeno celoto uspešnega kolesarja. Pred nakupom novega kolesa predvsem razmisli, na kakšen način in po kakšnem terenu bo potekala vožnja in šele nato izberi najbolj primeren tip novega prevoznega sredstva.

Pokaži več

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka