Badminton

(521 izdelkov)

Kupuješ badminton opremo za rekreacijo na plaži? Morda pa se nameravaš začeti z badmintonom ukvarjati bolj profesionalno. V obeh primerih potrebuješ ustrezno opremo za badminton. Da si olajšaš nakup, vnaprej preveri, kaj je na voljo na trgu, in poišči najboljšo ponudbo.

V kategoriji opreme za badminton najdeš badminton loparje, igralne komplete ter badminton žogice. Za igro potrebuješ lopar in žogico iz plutovine, opremljeno s perjem, bistvo igre pa je, da igralec udari žogico preko mreže v polje nasprotnika.

Badminton loparji so v povprečju dolgi nekaj čez 60 cm. Razlikujejo se glede na trdoto, pri čemer so mehkejše različice bolj primerne za rekreativne igralce, zelo trdi loparji pa za izkušene igralce in profesionalce. Pomembna lastnost je tudi napetost strune – manjša napetost poskrbi za več moči, večja napetost pa omogoča večjo kontrolo. Pred nakupom razmisli tudi, kakšna uravnoteženost ti najbolj odgovarja, saj je od tega odvisno, kako med igro držiš lopar v rokah, to pa seveda pomembno vpliva na uspešnost igre.

Badminton žogice se od ostalih razlikujejo po tem, da dejansko letijo. To jim omogoča posebna oblika stožca in velik zračni upor. Razlikujejo se glede na material: plastične žogice so nekoliko bolj počasne in s tem primerne za začetnike, peresne pa so lažje in omogočajo bolj natančno igro.

več
521 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka