Televizorji

(1311 izdelkov)

Kupuješ nov televizor, a v poplavi ponudbe ne veš, kateri TV sprejemnik je najprimernejši? V zadnjem času so najbolj priljubljeni LED TV-ji, vsaka vrsta televizije pa prinaša svoje prednosti in slabosti. Le tehtna primerjava te lahko pripelje do prave odločitve, zato si že pred nakupom oglej celotno ponudbo televizorjev in poišči pravega zase. Če potrebuješ več nasvetov glede TV sprejemnikov, obišči naš prispevek v katerem svetujemo kateri televizor kupiti

Poleg različno velikih LCD, LED in OLED televizorjev so v tej kategoriji na voljo tudi satelitski kompleti in sprejemniki za televizorje.

LCD ali LED televizor?

Poznaš razliko med LCD in LED TV-ji? LED tehnologija deluje na televizorjih na isti način kot LCD, edina razlika je v metodi osvetlitve. Pri LCD TV-jih gre tako za CCFL osvetlitev, pri LED TV-jih pa za osvetlitev z LED diodami. LED tehnologija omogoča, da je na televizorjih črna barva resnično črna. Medtem pa imajo LCD zasloni le en vir osvetlitve in posledično manjši razpon barv in kontrastov, zaradi česar črna ni vedno tista prava črna. LED tehnologija v zadnjem času prevladuje tudi zaradi energetske učinkovitosti televizorjev. LED osvetlitev pa je tudi prilagodljiva ker je svetilnost v svetlih prostorih bistveno višja kot pri LCD TV-jih, medtem ko v temnih prostorih ostaja na minimalni ravni.

OLED TV?

Še korak naprej od LED tehnologije so t.i. OLED televizorji, ki za razliko od običajnih osvetlitvenih diod uporabljajo naravno snov, ki s pomočjo električnega toka oddaja svetlobo, rezultat pa so bistveno tanjši in lažji televizorji. Prednost OLED tehnologije je možnost ukrivljenega TV zaslona, ki omogoča bolj kakovostno gledanje TV vsebin, saj se pogled ne spremeni vse do kota 45 stopinj.

Kaj pa plazma televizorji? Gre za preživeto tehnologijo, ki je skorajda ni moč več kupiti.

Pametni televizorji - smart TV

Skoraj vsaka televizija v prodaji je pameten televizor oz. smart TV. Krasi ga operacijski sistem, ki ponuja namestitev aplikacij. Delimo jih na televizorje z Android sistemom, Tizen sistemom (Samsung) in WebOS sistemom (LG). 

Na televiziji si lahko namestite ogromno aplikacij, med njimi najpopularnejšo pretočno aplikacijo Netflix in uživate v najljubših serijah.

Televizorji v akciji

Če iščete akcije televizorjev veliko slovenskih trgovcev, klinite na stran z akcijsko ponudbo televizorjev. Stran se redno osvežuje z akcijsko ponudbo.

Najcenejši televizorji

Iščeš najcenejši televizor? Potem si na pravi strani. Na ceneje.si najdeš ponudbo (skoraj) vseh slovenskih trgovcev in enostavno izbereš najcenejši izbrani model televizorja.

To pomeni, da če ti najbolj ustreza LG WebOS TV, boš pri nas našel ponudnika z najcenejšim televizorjem s temi specifikacijami.

Znamke televizij in TV operacijski sistemi

Najbolj znane znamke televizij so:

LG TV

LG televizije krasi operacijski sistem WebOS, ki je deloma zgrajen na odprti kodi. Je zelo intuitiven in deluje zanesljivo, prav tako je nabor aplikacij zadosten.

 

Samsung TV 

Samsungove televizije imajo prednastavljen operacijski sistem Tizen, ki ga Samsung razvija skupaj z Linux fondacijo. Zasnovan je bil kot naslednik sistema Meego, imenovan Moblin, oz. 'Mobile Linux'. Tizen je postal operacijski sistem na vseh Samsungovih nosljivih napravah in televizijah. Z letom 2021 so pa tudi pri urah pri Samsungu prestopili na Googlov WearOS.

 

Sony TV

Sony televizije so skoraj izključno Android televizije. Glavne prednosti Android televizij so ogromen nabor aplikacij v Googlovem Play Store in stabilnost.

 

Philips TV

Philips televizije poganjata dva operacijska sistema: Android in Saphi. Po spletnih recenzijah sodeč so veliko bolj priljubljene televizije z Androidom. Saphi televizije so pa cenovno veliko bolj ugodne. Imajo tudi bistveno manjši nabor aplikacij kot Android televizije.

 

Panasonic TV

Panasonicove televizije uporabljajo sistem nerodnega imena My Home Screen. Gre za izvedenko nekdanjega Firefox OS sistema, ki so ga pri Mozilli ukinili leta 2017 (Firefox OS za telefone pa še prej, leta 2015). Nekaj Panasonicovih modelov pa poganja tudi Android.

 

Hisense TV

Še malenkost bolj zapletena je situacija s Hisense televizijami. Hisense uporablja sisteme Vidaa, Android in Roku. Čeprav so Hisense televizorji bili proglašeni tudi za Android TV leta, so se pri kitajskem podjetju odločili zmanjšati odvisnost od samo enega operacijskega sistema.

Roku je ameriška znamka. Njihov najbolj znan proizvod so bili t.i. "streaming boxi", izkušnjo so prenesli kasneje na same televizije. Poleg Hisensa je njihov sistem nameščen na Walmartovi hišni znamki onn

VIDAA je pa Hisensov poskus preboja med velike igralce z lastnim operacijskim sistemom.

 

Če niste prezahtevni, bo vsaka izmed televizij izpolnila vaša pričakovanja. Pazite samo, da boste TV postavili na ustrezno razdaljo, da bodo oči ostale zdrave. Za ostalo pa v naslonjač in uživajte.

več
1311 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka