Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Studijska in snemalna oprema

(1635 izdelkov)

Imaš snemalni studio in ga želiš nekoliko obnoviti? Tehnologija na tem področju zelo hitro napreduje, zato moraš v želji po čim konkurenčnejši opremi poskrbeti za pogoste posodobitve. Če želiš ostati v koraku s časom, si čim prej oglej celotno ponudbo različnih izdelkov in tako že pred nakupom poskrbi za enostavnejšo odločitev.

Oprema za studie obsega zelo širok pojem, na voljo pa ti je različna strojna, programska in tehnična oprema. Izbiraš lahko med mešalnimi mizami, zvočnimi karticami, studijskimi zvočniki, ojačevalniki, slušalkami, moduli, midi konzolami, kontrolerji, programi in digitalnimi snemalniki, pozabiti pa ne smemo niti na izolacijo.

Mešalna miza je naprava, s pomočjo katere lahko uravnavaš, mešaš in prilagajaš različne zvoke, s čimer ustvarjaš glasbo. Ustvarjenje slednje pa bi bilo v studiu nemogoče brez ustrezne zvočne kartice, ki na mehanski način podpira vso priklopljeno tehnologijo.

Studijski zvočniki se od denimo hišnih hi-fi zvočnikov razlikujejo v tem, da ne podpirajo prevelikih basov ali visokih tonov, zato so namenjeni predvsem prikazovanju napak v posnetem materialu. Na njih lahko oziroma moraš zvezati primeren ojačevalnik, saj obstajajo tudi taki, ki so namenjeni slušalkam. Te so v studiu zelo pomembne, zato je pametno kupiti udobne, z definiranimi basi in čistimi visokimi toni, predvsem pa odlično izolativne.

Modul je zelo uporabna multifunkcijska naprava, ki omogoča snemanje in predvajanje na določeni frekvenci. Ima več različnih vhodov, navadno za mikrofon in inštrumente, ter izhode za zvočnike. Tudi digitalni snemalnik je več kot dobrodošla oprema vsakega studia, saj z njim posnameš kar pač želiš.

Nikakor pa ne gre brez programske opreme, ki predstavlja nekakšne možgane vsakega studia in v resnici omogoča povezavo med vsemi komponentami, ki jih uporabljaš.

Izjema je morda edino izolacija, ki jo namestiš na stene ter vrata studia. Njena naloga je, da zaduši nezaželene zvoke, ki bi utegnili motiti snemanje.

Za čim boljšo kvaliteto studia je potrebna čim kvalitetnejša oprema in to je vsa filozofija, ki te vodi v nakup posameznih elementov.

Pokaži več
1635 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka