Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Motocikli

(1 izdelek)

Obožuješ vožnje na dveh oziroma treh kolesih in izbiraš svojega novega ljubljenčka? Da najdeš najprimernejšega svojim potrebam, ti ni potrebno prepotovati pol sveta, pač pa pazljivo in temeljito preveri celotno ponudbi motociklov že pred samim nakupom in poskrbi, da bo odločitev čim lažja in uspešnejša.

Odločaš se lahko med motocikli različnih proizvajalcev, kot so Kawasaki, Suzuki, Yamaha, Giant in Kymco. So različnih oblik, velikosti in moči, dizajn pa je odvisen predvsem od namena uporabe motorja. Ločimo namreč takšne, ki so namenjeni cestnemu hitrostnemu dirkanju, dolgim potovanjem, dnevnim vožnjam zunaj naselij, hitremu dnevnemu premikanju po zamaških v mestih, pa tudi namenjene vožnji in premagovanju ovir zunaj cest.

Ni pa dovolj, da izbereš motocikel zgolj na podlagi namena uporabe, saj moraš upoštevati tudi določene lastnosti, ki so nujne za varno in prijetno vožnjo. Ustrezati ti mora višina sedeža, motor mora biti dobro vodljiv in enostaven za upravljanje na prometnih cestah, njegova masa in moč pa morata biti primerni za obvladovanje.

Motocikle delimo v štiri skupine: v L1 uvrščamo vozila, ki nimajo prikolic, njihova maksimalna hitrost pa je 45 kilometrov na uro; v L2 gredo dvokolesniki in trikolesniki s prikolico in enako najvišjo hitrostjo; v L3 motorna kolesa z največjo konstrukcijsko določeno hitrostjo večjo od 45 kilometrov na uro in delovno prostornino motorja večjo od 50 kubičnih centimetrov; v L4 pa trikolesna motorna vozila s stransko prikolico in največjo konstrukcijsko dovoljeno hitrostjo večjo od 45 kilometrov na uro.

Pred nakupom motocikla ga obvezno preizkusi in poskrbi, da ti njegove karakteristike čim bolj ustrezajo, saj boš le tako poskrbel za prijetno, predvsem pa varno vožnjo.

več
1 izdelek
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka