Termometri

(221 izdelkov)

Potrebuješ nov termometer za merjenje telesne temperature, vendar ne veš, katerega izbrati? Hiter pregled ponudbe na trgu aparatov za zdravje ti pokaže, da lahko izbiraš med različnimi vrstami naprav in številnimi znamkami. Da se izogneš napačnemu nakupu, že vnaprej preveri različne termometre, jih primerjaj med seboj in tako poišči najboljšo napravo za tvoje potrebe.

V kategoriji Termometri lahko različne izdelke preveriš glede na znamko, med katerimi najdeš na primer Omron, Sanitas, Braun, Lanaform, Momert in druge priznane proizvajalce. Glede na vrsto termometra se lahko odločaš med ušesnimi, čelnimi, brezkontaktnimi, infrardečimi, digitalnimi ter ustnimi. Pa veš, kakšna je razlika med njimi?

Ušesni termometer se uporablja v ušesu, njegove prednosti pa so hiter čas merjenja ter dejstvo, da temperatura v ušesu najbolje odraža dejansko telesno temperaturo. Čelni termometer se namesti na čelo, omogoča pa hiter čas merjenja in spominska mesta za izmerjeno temperaturo. Digitalni termometri so trenutno najbolj široko uporabljeni, ker so zelo enostavni, lahko se jih preprosto očisti in uporabnika s signalom opozorijo, ko je meritev končana. Brezkontaktni termometri omogočajo merjenje brez dotika, zaradi česar so meritve točne in higienične, infrardeči termometri pa temperaturo merijo preko infrardeče svetlobe, ki jo oddaja uho. Ustni termometer se namesti v usta pod jezik, vendar oralno merjenje pri nas ni tako razširjeno kot v nekaterih angleško govorečih državah.

Pred nakupom novega termometra se pozanimaj o nekaterih tehničnih lastnostih, kot na primer, ali je primeren za vse starosti, v kolikšnem času izmeri temperaturo, ali omogoča pomnilnik rezultatov zadnjih merjenj ... Če gre za takšno vrsto termometra, preveri, ali ima priložene higienske nastavke za enkratno uporabo, pomembno pa je tudi, da je naprava opremljena z mehko konico, da je njena uporaba čim bolj udobna.

Pokaži več
221 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka