Avtoojačevalci

(67 izdelkov)

Se odločaš za nakup novega ojačevalca, ki bo glasbi v tvojem avtomobilu dodal novo dimenzijo? Poslušanje glasbe je sestavni del vožnje večine voznikov, pri tem pa se nekateri zadovoljijo s povsem povprečnim zvokom, medtem ko drugi želijo več. Slednjim strežejo avtoojačevalci, a med različnimi izdelki, ki so na voljo na trgu, se je včasih težko odločiti. Da bo nakup lažji, najprej natančno preglej široko ponudbo ojačevalcev.

Na voljo so avtoojačevalci številnih proizvajalcev z različnimi karakteristikami. Izbiraš lahko med tistimi z enim, dvema, tremi, štirimi oziroma petimi kanali, izdelki pa so razdeljeni tudi glede na moč, ki lahko sega od nekaj sto pa vse do nad tisoč vati.

Dvokanalni ojačevalci so primerni za sprednje sisteme, in sicer en kanal za levi nizko- oz. srednjetonski in visokotonski zvočnik ter desni za desna dva, običajno pa so primerni tudi za 4-omski subwoofer. Najpogostejši so štirikanalni ojačevalci, kjer na prva dva kanala priključiš sprednji sistem, na druga dva pa v mostični vezavi subwoofer. Ojačevalci se med seboj poleg števila kanalov ločijo še po maksimalni izhodni moči in RMS izhodni moči. Kakovost zvoka se lahko izboljša z večkanalnim ojačevalcem, kjer vežeš vsak zvočnik na svoj kanal, treba pa je paziti, da ima ojačevalec ali radio možnost pravilne nastavitve kretnic.

V ponudbi avtoojačevalcev je razpon cen zelo širok, pogosto pa obvelja rek »malo denarja, malo muzike«. Ob tem moraš vedeti, da je nesmiselno kupovati zmogljive in posledično drage ojačevalce, če imaš avtoradio slabše kakovosti.

več
67 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka