Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Traktorske, gradbene in tovorne pnevmatike

(5084 izdelkov)

Izbira ustrezne dimenzije pnevmatik je izjemno pomembna pri vseh vozilih, še posebej pa pri tovornih, lahkih tovornih vozilih ter pri kmetijskih in delovnih strojih.

Izbira pnevmatik za tovorna vozila niti malo ni enostavna. Dobra tovorna pnevmatika močno vpliva na skupni strošek prevoznika, tako da sta kvaliteta izdelave in tehnične lastnosti pnevmatike odločujoča dejavnika. Slabo izbrane in neprimerne pnevmatike bodo močno vplivale na udobje in varnost vožnje in na porabo goriva.

Traktorske pnevmatike se delijo na radialne in diagonalne, odvisno od notranje konstrukcije. Pri izbiri pnevmatik za kmetijska vozila so na voljo pnevmatike brez zračnic, ki so pogosta izbira kombajnov in industrijskih traktorjev.

Pri izbiri traktorskih, gradbenih in tovornih pnevmatike je potrebno biti pozoren na velikost pnevmatike, torej na izbiro gume primerne širine in višine. Pri izbiri traktorskih gum je potrebno biti pozoren na težo samega traktorja, na dodatna orodja in tovor, ki ga bo traktor moral nositi.

Poleg velikosti pnevmatik je potrebno paziti tudi na tlak v gumah, ki mora vedno biti v skladu s tovorom, ki ga pnevmatika nosi. Če so gume napolnjene preveč ali premalo, lahko pride do povečane porabe goriva, lahko pa je ogrožena tudi sama varnost vožnje.

V vsakem primeru, pred nakupom preverite ponudbo v tej kategoriji in pazljivo izberite primerno pnevmatiko. Nikar tudi ne pozabite, da se pravilno shranjevanje pnevmatik vsekakor izplača. .

Pokaži več
5084 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka