Kaloriferji

Spadaš med tiste, ki jih v hladnih dneh neprestano zebe? Iščeš napravo, s katero lahko na hiter in enostaven način ogreješ prostor, v katerem se zadržuješ? Kalorifer zaradi majhnosti in priročnosti predstavlja odlično izbiro, najdemo pa ga lahko v velikem številu gospodinjstev. Če kupuješ kalorifer, lahko izbiraš med različnimi proizvajalci in tipi, zato pred odhodom v trgovino preglej široko ponudbo različnih naprav in si poenostavi odločitev.

Kaloriferji so lahko ležeči, stenski ali stoječi. Ležeče in stoječe uporabnik postavi na poljubno mesto v prostoru, ki ga želi ogreti, medtem ko se stenski kalorifer namesti na steno. Razlikujejo se glede na moč, in sicer lahko izbiraš med kaloriferji od nekaj sto do več tisoč vatov, od moči pa je odvisna zmogljivost grelca.

Izbiraš lahko med električnim in plinskim kaloriferjem. Električno napravo je mogoče enostavno namestiti v katerikoli prostor, ki ponuja možnost priklopa na električno omrežje, medtem ko plinski grelci delujejo na osnovi neškodljivih plinov (možna je uporaba zemeljskega ali tekočega plina).

Kaloriferji so na voljo v različnih velikostih in oblikah, izbira pa je odvisna od potreb in želja posameznika. Ne glede na to, kakšen kalorifer izbereš, pa je treba biti pozoren na nekatere stvari. Izbrani grelec mora omogočati zaščito pred zmrzovanjem in pregrevanjem in mora imeti vgrajen termostat. Omogočati mora nastavitev več stopenj gretja in hlajenja, iz vidika varnosti pa je dobrodošlo, da se grelec avtomatsko ugasne v primeru, da se prevrne. Pred nakupom se prepričaj, da izbrana naprava omogoča tiho delovanje ventilatorja, saj je lahko glasno brnenje zelo moteče za vse navzoče v prostoru.

preberi več

Ne spreglej

Stoječi ventilator 40cm

v Spotlight-growshop.si

od 27,50 €

Ventilator PK 160 TC Temp/speed CTRL

v Spotlight-growshop.si

od 161,89 €

Ventilator PK 125 MES-1

v Spotlight-growshop.si

od 79,90 €

Klimatska naprava GREE 5,3 kW inverter

v conrad-celje.si

od 760,00 €

Nakupovalni nasveti

Zakaj so kaloriferji odlična izbira za ogrevanje manjih prostorov?

Kaloriferji so odlična izbira kadar bi radi začasno ogreli manjši prostor in ki jih zaradi svoje priročnosti ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 5 leti

VORNER kalorifer VFH-0280

VORNER kalorifer VFH-0280

Kupili smo ta kamin za dodatno ogrevanje dnevne sobe in smo zelo zadovoljni z nakupom, saj daje res prijetno toploto, pa še zgleda zelo moderno. Kar je pa najboljše je pa da deluje čisto tiho, sploh ga ni slišati. Ga zelo priporočam!!!

Pred 5 leti

VORNER kalorifer VFH-0280

VORNER kalorifer VFH-0280

Imam ta kalorifer, da ga vklopim, kadar je hladno in me zebe pa mi je zelo všeč. Res je poceni, ampak greje pa dobro pa tudi dela brez problema. največkrat ga prižgem zvečer za nekaj ur in zjutraj včasih. Sem zelo zadovoljna z njim.

127 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)Preberi nasvete

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.