Namizna svetila

Če potrebuješ novo namizno svetilko, si na pravem mestu. Na Ceneje.si lahko izbiraš med mnogo različnimi modeli po najugodnejših cenah.

Pred nakupom namizne svetilke si najprej dobro oglej delovno površino, ki jo bo osvetljevala. Je prostora veliko ali malo? Je električni priključek blizu, ali potrebuješ podaljšek? Je v prostoru še drug vir svetlobe in kakšen? Kako veliko površino naj bi svetilka osvetljevala? Potrebuješ svetilko za delovno površino ali za nočno omarico?

Če je delovna površina dovolj velika, se lahko odločiš za samostoječo namizno svetilko. Prednost takšne namizne svetilke je, da jo lahko poljubno premikaš po delovni površini, s čimer si lahko zagotoviš vedno optimalen kot svetlobe. Zato izberi tudi svetilko, ki ti omogoča spreminjanje naklona.

Za manjše delovne površine se priporoča svetilke, ki se jih montira na rob mize ali police, s čimer prihranimo prostor za delo. Pri takšnih svetilkah je še pomembneje, da lahko prilagajaš njen naklon.

Glede na tvoje potrebe se odloči tudi za vrsto svetilke. Klasične,varčne, LED – vse je odvisno od tega, kaj potrebuješ. Z LED svetilkami prihraniš največ električne energije, poleg tega pa so zelo primerne za delovno okolje v katerem ni dovolj svetlo, saj lahko oddajajo zelo močno belo svetlobo.

Preveri tudi premer optimalne osvetlitve, ki jo nudi posamezna namizna svetilka in se na podlagi tega odloči ali je primerna zate.

Če imaš težave z vidom, so ti na voljo svetilke z vgrajeno lupo. Nekatere ti omogočajo kar tri različne velikosti povečave, ne pozabi pa pokriti lupe s pokrovčkom, kadar je ne uporabljaš. Tako jo zaščitiš pred umazanijo in prehitro obrabo.

Ne nazadnje je pomemben tudi dizajn namizne svetilke. Za pisarne so prav gotovo primernejše drugačne svetilke kot za otroško sobo. Prav tako so svetilke za nočne omarice drugačne kot tiste za delovno osvetlitev. Ker je namizna svetilka lahko tudi dekorativen element, uskladi njen videz z ostalo opremo prostora, v katerem bo stala.

Na Ceneje.si lahko izbiraš med bogato ponudbo različnih namiznih svetilk, med katerimi je gotovo tudi takšna, ki bo zadovoljila tvoje želje. Primerjaj cene različnih ponudnikov na enem mestu in si zagotovi najnižjo.

preberi več
Nasveti 0

Ne spreglej

2981 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.