Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Namizna svetila

(5230 izdelkov)

Verjetno ni presenetljivo, da so namizne svetilke in svetila uporabni v vseh delih notranjosti. Razlike, ki vplivajo na primernost postavitve namizne svetilke, pa se kažejo v vrstah žarnic, ki zagotavljajo različno intenzivnost in kromatičnost (barvo) svetlobe, ter v številnih različnih izbirnih dodatkih in sodobnih funkcijah.

Njihova prilagodljivost nima meja. Na nobeni pisalni mizi ne sme manjkati namizna svetilka. Dekorativna namizna svetilka bo kot nalašč za mizico v dnevni sobi. Na nočni omarici ne sme manjkati luksuzna namizna svetilka za branje vaših najljubših knjig pred spanjem. 

Vendar izbirajte preudarno, saj je na voljo veliko možnosti in vse namizne svetilke niso enake v vseh lastnostih.

Tipi in funkcije namiznih svetilk in svetilk

Lava

Če iščete dodatno namizno svetilko za dnevno sobo, ki bo ustvarila sproščujoče vzdušje, si kupite lava svetilko. Njena čarobno hipnotizirajoča predstava vas zagotovo ne bo utrudila. 

LED

Za ljubitelje ekologije in varčevanja so namizne LED svetilke očitna izbira. Namizne svetilke z žarnicami LED imajo do 90 % manjšo porabo kot običajne žarnice. Poleg tega je njihova življenjska doba nekajkrat daljša (več deset tisoč ur). Vendar pa oddajajo precej ostro, modro svetlobo, zato jih običajno ne nameščamo v spalnice.

 

LED namizne svetilke

 

Za otroke

Seveda na trgu ne smejo manjkati otroške namizne svetilke, od katerih pričakujte, da bodo dovolj močne, da bodo varovale otrokove oči. Senčniki so običajno potiskani s pravljičnimi liki ali neposredno izdelani v obliki živali itd. Če boste imeli srečo, boste naleteli na otrokov najljubši motiv, ki mu bo zagotovo narisal nasmeh na obraz in spodbudil njegovo domišljijo. 

Solarne namizne svetilke

Gre za namizne svetilke, opremljene z majhnimi sončnimi celicami. S solarno namizno svetilko ne morete zgrešiti, če ima dostop do zadostne količine sončne svetlobe. V preveč temnih prostorih so te svetilke lahko problematične, saj se čez dan nimajo časa napolniti. 

Dimmer - možnost zatemnitve

Namizne svetilke z možnostjo zatemnitve imajo to prednost, da jih lahko uporabljate tako za delo kot za branje ali sprostitev. To dosežemo preprosto tako, da zmanjšamo jakost svetlobe na ravno pravšnjo vrednost za dani trenutek. Priljubljena možnost so na primer namizne svetilke LED z možnostjo zatemnitve.

Mizne svetilke z USB

Za postavitev na nočno omarico so idealne namizne svetilke z vhodom USB A, ki delujejo kot polnilec. S tem priročnim pripomočkom vam ni treba imeti podaljška, ki je napeljan čez nočno omarico, če v bližini postelje ni stenske vtičnice.

Pisarna

Pisarniške svetilke morajo enakomerno porazdeliti svetlobo po celotni površini mize. Idealna namizna svetilka za pisalno mizo mora imeti najmanj 300 lumnov, da zagotavlja dovolj svetlobe za delo. 

Svetilka s povečevalnim steklom

Za pisanje, branje in fino delo je dobra izbira namizna svetilka s povečevalnim steklom.

Upravljanje na dotik

Vse bolj priljubljene so tudi namizne svetilke z upravljanjem na dotik, ki omogočajo ugašanje in prižiganje svetlobe z dotikom ter celo upravljanje zatemnilnika in drugih funkcij svetilke. 

Smart

Če želite le najboljše in imate radi praktične funkcije, je pametna namizna svetilka prava izbira za vas. Zelo pogosto jih boste našli popolnoma opremljene z zatemnitvijo, upravljanjem na dotik, priključkom USB, zvočnikom Bluetooth, glasovnim upravljanjem ali časovnikom. Združljivost s pametnim telefonom lahko zagotovite tudi prek mobilnih aplikacij, kot so Apple Homekit ali Samsung SmartThings, Google Assistant itd. 

Wireless

Je vtičnica predaleč? Opustite podaljške in si kupite brezžično namizno svetilko. Izbirate lahko med modeli za polnjenje in namiznimi svetilkami na baterije. V prvem primeru bodite pozorni na zmogljivost baterije. Običajno pa proizvajalci navajajo, koliko časa bo namizna svetilka delovala z enim polnjenjem.

S sponko

Svetilka za branje v postelji, ki jo namesto na nočno omarico s posebno sponko namestite na vzglavje ali stranico postelje. 

Tabelne svetilke iz klasičnih materialov

Med vsemi možnimi oblikami so najbolj priljubljeni brezčasni materiali. Ne morete zgrešiti z lesenimi namiznimi svetilkami ali kovinskimi namiznimi svetilkami.

Svetloba in poraba

Kolikšna je svetilnost določene namizne svetilke, je navedeno v lumnih (lm). Poraba energije je navedena v vatih (W). Vendar pa ti dve vrednosti med namiznimi svetilkami nista popolnoma sorazmerni. Dve svetilki z enako močjo imata lahko različno svetilnost, odvisno od vrste žarnice.

Zato je priporočljivo, da najprej izberete glede na želeno svetilnost in šele nato preverite porabo. Za osvetlitev delovnega območja mora imeti svetilka od 300 do 500 lumnov.

V našem vodniku Kako izbrati namizno svetilko si bomo ogledali vse druge pomembne parametre.

Pokaži več
5230 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka