LED trakovi

(820 izdelkov)

Si želiš poudariti določeno umetnino ali pa vitrino? Morda želiš tudi romantično osvetljavo v spalnici? Ali pa si želiš le bolje osvetljen kuhinjski pult, da bo priprava hrane lažja. V vsakem primeru je LED trak verjetno najboljša rešitev zate. Primeren je celo za avtomobile in čolne, ker deluje tudi na 12V priključek.

Kako izbrati primeren LED trak? Na tržišču je na voljo veliko različnih modelov LED trakov, zato se moraš še pred nakupom odločiti, kaj pričakuješ od svojega LED traku. Katere funkcije bo opravljal v tvojem domu? Kakšno osvetlitev potrebuješ?

Najprej se odloči o dolžini LED traku. Izmeri obod predela, ki naj bi ga osvetljeval in poišči LED trak, ki je po dolžini najbližje tvoji meritvi. Glede na potrebe določi tudi moč osvetljave. Če potrebuješ LED trak predvsem za ustvarjanje svetlobnega poudarka na kakšni umetnini, potem verjetno ne potrebuješ zelo močne osvetlitve. Nasprotno pa velja za osvetljevanje delovne površine, saj je tu močna svetloba potrebna, da med delom bolje vidiš.

Moč osvetlitve je odvisna tudi od števila posameznih lučk na dolžino traku. Na primer, če se odločiš za 5 metrski trak lahko izbiraš med 150 in 300 lučkami. Seveda bo trak s 300 lučkami svetil močneje in bo primernejši za delovni pult, trak s 150 lučkami pa bo oddajal pridušeno ambientalno svetlobo in bo primernejši za ustvarjanje dekorativnih svetlobnih poudarkov.

Glede na potrebe določi tudi vrsto svetlobe, ki naj bi jo tvoj LED trak oddajal. Oznaka RGB pomeni rdečo, zeleno in modro svetlobo (RGB = red, green blue, slo.: rdeča, zelena, modra). Na voljo so ti tudi trakovi z izključno belo svetlobo, pri katerih lahko izbiraš med toplim in hladnim odtenkom svetlobe. Za uporabo v vrtnarstvu pa lahko poiščeš LED trak z UV svetlobo, ki bo skrbel za dobro rast tvojih rastlin.

Če kupuješ LED trak za zunanjo uporabo, izberi takšnega, ki ima zaščito pred vodo, da ga dež ne bo poškodoval. Enako velja za LED trakove, ki se bodo uporabljali nad umivalniki.

Dodatne funkcije, ki jih nudijo nekateri LED trakovi, so možnost menjave različnih barv osvetlitve (RGB trakovi) – nekateri imajo celo funkcijo avtomatske menjave barv, možnost izbire jakosti osvetlitve, daljinsko upravljanje in delovanje na baterije, kjer priklop na električno omrežje ni mogoč. Pri nekaterih LED trakovih obstaja tudi možnost delovanja na senzor gibanja.

Pokaži več
820 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka