Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Znamka

Zunanja svetila

(6911 izdelkov)

Zunanjih svetil ne potrebujejo le tisti, ki imajo vrt – z njimi lahko osvetliš tudi balkone in terase. Če se potrudiš in poiščeš zanimivo zunanjo svetilko, ki bo oddajala prijetno svetlobo, lahko svoj balkon, kot bi mignil, spremeniš iz odlagalnice stare krame v najromantičnejši kotiček tvojega stanovanja. Seveda pa namen zunanjih svetil ni le ustvarjanje prijetnega vzdušja temveč predvsem razsvetljevati okolico.

Z zunanjimi svetilkami lahko ustvariš mehak občutek dobrodošlice, hkrati služijo tudi za dodatno varnost. Če imaš vrt, potem je smiselno, da z zunanjimi svetili osvetliš dovoz do garaže in dostop do vhodnih vrat. To najbolje narediš z vgrajenimi talnimi svetilkami ali pa s stoječimi svetilnimi stebrički. Nad vhod obesi visečo ali stensko svetilko, ki se bo sprožila na senzor. Tako ti nikoli ne bo treba odklepati iskati ključavnice v temi, poleg tega pa bo vsakdo, ki bo prišel do tvojih vhodnih vrat dobro viden. Pametno je tudi namestiti zunanjo svetilko na zadnjo stran hiše (če je za hišo še vrt).

Cvetlične gredice in ribnike lahko prav tako osvetliš s svetilnimi stebrički. Nič ne skrbi, če nimaš napeljanega električnega kabla prav do vsake gredice. Zdaj so ti na voljo zunanje svetilke, ki se polnijo s sočno svetlobo in ne potrebujejo električnega omrežja za svoje delovanje. Prav tako lahko izbereš LED svetilko, ki deluje na baterije, saj imajo te vrste svetilk zelo nizko porabo in bodo delovale dolgo časa.

Za dodaten učinek romantike pa lahko po vrtu razobesiš še razne lampijončke, za katere bo tudi najbolje, da delujejo na LED tehnologijo. Ta ni samo varčna, ampak je tudi varnejša, saj se takšne svetilke ne segrevajo in je zato možnost požara manjša.

Za balkone in terase lahko prav tako uporabiš vse, kar smo našteli, le s številom ne pretiravaj, da ne bo videti, kot da celo leto praznuješ Božič.

Kadar kupuješ zunanja svetila, vedno preveri ali so res namenjena zunanji uporabi. Ker so vremenski vplivi lahko še posebej pozimi zelo neugodni, notranja svetila ne pridejo v poštev za zunanjo uporabo. Prav tako upoštevaj, da zunanja svetila, ki morajo prenesti mraz, vročino, dež in veter, ne smejo biti preveč delikatno oblikovana. Tudi minimalizem pomeni eleganco, zato je to za vrt boljša izbira. Če pa želiš res nekaj posebnega, pa raje kupi svetila, ki lahko oddajajo večbarvno svetlobo, s čimer bo poskrbljeno za poseben učinek, svetilka pa bo še vedno prilagojena zunanjim razmeram.

Pokaži več
6911 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka