Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Viseča svetila

(17662 izdelkov)

Če je prostor dovolj velik in strop dovolj visok, potem ni dekorativnega elementa, ki bi prostor bolj okrasil, kot je ravno viseča svetilka. A tudi, če opremljaš prostor, ki ne ustreza zgornjemu opisu, ne obupuj, saj je visečih svetilk veliko vrst in gotovo je kakšna primerna tudi zate.

Z visečimi svetilkami opremljamo dnevne sobe, spalnice, hodnike in včasih tudi kuhinje. Kadar visi nad odprtim prostorom, naj ne bo nameščena prenizko. Pod njo mora biti dovolj prostora, da omogoča prehod odraslemu človeku. Pri taki namestitvi upoštevaj, da bo morda kakšen od tvojih gostov lahko tudi zelo visoka oseba, ki ji ne bo ravno prijetno, če ji bo svetilka visela tik nad glavo, zato naj se njen spodnji rob ne nahaja nižje od meje 230 centimetrov od stropa.

Če je viseča svetilka nameščena nad pohištvom in se pod njo ne bo hodilo, je lahko tudi nižja, a mora vseeno dovoljevati normalno uporabo prostora. Torej v primeru, da želiš namestiti visečo svetilko nad kuhinjsko mizo, naj bo dvignjena vsaj 70 centimetrov nad površino mize. Enako velja tudi za klubsko mizo v dnevni sobi.

Sicer pa viseče svetilke, ki visijo prenizko, ne pridejo dobro do izraza.

V prostorih, ki se zdijo premajhni za velike in razkošne lestence, lahko vedno namestiš tudi niz manj vpadljivih visečih svetilk in s tem dosežeš enak osvetlitveni učinek, ne da bi bil ob tem prostor prenasičen.

Kadar nameščaš niz svetil nad kuhinjsko mizo ali kuhinjski pultom/otokom, upoštevaj načela simetrije in pazi, robovi svetilk po vertikali ne bodo prišli preblizu vertikalnih robov mize ali pulta, saj bo s tem prostor postal preveč natlačen in eleganca viseče svetilke se bo izgubila.

Pred nakupom viseče svetilke preveri tudi, kakšne žarnice potrebuje za delovanje in ali te ustrezajo tvojim željam po osvetlitvi. Ko najdeš odgovore na vsa ta vprašanja, pa poglej še na Ceneje.si, da si zagotoviš najugodnejšo ceno.

Pokaži več
17662 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka