Supermarket

Optoelektronika

Optoelektronika v sodobnem vseobsegajočem digitalnem svetu vse bolj pridobiva na svoji vlogi in pomembnosti. Raznovrstne fotodiode in fototranzistorji postajajo ključni sestavni deli vsestranskih pripomočkov, naprav in aparatur, ki nas vseskozi obdajajo v hiši oziroma v stanovanju. Prav tako so vse bolj priljubljeni in nujni elementi digitalnih naprav – prikazi oziroma digitalni zasloni, s katerimi marsikatero opravilo postane enostavnejše. Ob enem se s prikazi, njihovimi morebitni ustavitvami na zaslonih, izognemo marsikateri napaki, saj s svojim shranjevalnim sistemom lahko učinkovito nadomestijo človeško pozabo.

Poleg svoje vsestranskosti, sledenju tehnološkim napredkom je optoelekronika prisotna tudi pri HighPower LED tehnologiji, pa pri infrardečih komponentah kot tudi laserski tehniki. K slednji se uvršajo krmilna elektronika laserjev, pa laserske diode, moduli in podobno. Pri tovrstnih izdelkih je sicer pomembno izbirati najzmogljivejše, primerne in precizne, prav tako pa pozornost usmerjaj na lasersko sevanje in čim bolj natančno preberi navodila za uporabo. Nekateri ponudniki, proizvajalci in trgovci namreč pri svojih komponentah optoelektronike izrecno zapišejo, da se v laserske žarke nikakor ne sme gledati z očmi, saj se v takšnih primerih poveča tveganje, nevarnost poškodbe mrežnice.

Pri optoelektroniki sicer pozorno spremljaj tudi vse tehnične lastnosti in posebnosti, h katerim se uvrščajo še delovni tok, dimenzije, moč oziroma zmogljivost, minimalna in maksimalna obratovalna napetost ter območje obratovalne napetosti, premer elementov in členov optoelektronike, tip in razred morebitnega zgoraj izpostavljenega laserja, vrsta žarnice ter značilnosti morebitnih sevanj.

Pod optoelektroniko se uvrščajo tudi LED krmilne naprave, signalne/skalirne žarnice, svetlobni vodniki, UV komponente, prav tako pa v kategoriji optoelekrtonike na največji primerjalni spletni strani ceneje.si najdeš vso LED opremo.

preberi več
Cena
MIN MAX

Znamka

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Kupiš, le če lahko izdelek enostavno vrneš!

Zdaj boš nakupoval še bolj brezskrbno. ...

Dostava v roku nekaj ur - dodana vrednost spletnega nakupovanja

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že ...

Izbira popolnega darila - misija nemogoče - nič več!

Praznično obložena miza, decembrske zabave, druženja s prijatelji in sorodniki … Vse to je nepogrešljiv ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
1 izdelek
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Popust (najnižji naprej)
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka