Supermarket

Aktivne komponente

V kolikor se srečuješ in spogleduješ z nakupovanjem aktivnih komponent, ti pri izbiri pravih in zate najprimernejših lahko pomagamo tudi mi. Na naši največji spletni strani ceneje.si lahko v povsem pregledni ponudbi izbiraš in primerjaš med najštevilčnejšimi aktivnimi komponentami. Prav tako lahko namesto osebnega prodajalca vse informacije pridobiš že z natančnimi opisi o posameznih izdelkih in storitvah, s tem pa se ubraniš zamudne hoje po raznolikih trgovskih centrih in se istočasno izogneš zmedi med nakupovalnimi policami.

Pri aktivnih komponentah lahko med drugim izbiraš med cevmi, diodami in integriranimi vezji (IC-ji). Pri nakupu slednjih natančno preglej vse tehnične lastnosti, h katerim uvrščamo denimo maksimalno in minimalno delavno temperaturo, maksimalno in minimalno napetost, pa izhodni tok, kontrolo štetja, način montaže, način in konstrukcijo samega ohišja integralnega vezja, kot tudi regulator topologije in maksimalno vhodno napetost.

K aktivnim komponentam sicer umeščamo še mikrokontrolerje oziroma kvarčne komponente, pri katerih prav tako pomembne nakupne oziroma izbirne kriterije predstavljajo minimalna in maksimalna temperatura delovanja. Prav tako upoštevaj velikost, frekvenco ure, zmogljivost jedrnega procesorja, maksimalno napajalno napetost, sestavo ohišja in njegovih polprevodnikov, pa pretvorne podatke, vrsto programskega pomnilnika, oscilatorja ter programskega spomina, tip vgradnje in velikost.

V kolikor vse naštete, omenjene in izpostavljene elemente aktivnih komponent že imaš, preveri, ali potrebuješ napetostne regulatorje ali pa opremo za polprevodnike, programirano napravo, tranzistorje in usmernike. Tudi pri slednjih upoštevaj zmogljivost, masivnost, dobro sestavo ohišja, saj bodo le tako lahko zagotavljali dobro in nemoteno električno delovanje. Zagotovi svoji hiši ali stanovanju kar se da dobro električno napeljavo, vsem posameznim napravam, elementom, pripomočkom pa vsakokratno brezhibno delovanje.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Kupiš, le če lahko izdelek enostavno vrneš!

Zdaj boš nakupoval še bolj brezskrbno. ...

Dostava v roku nekaj ur - dodana vrednost spletnega nakupovanja

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že ...

Izbira popolnega darila - misija nemogoče - nič več!

Praznično obložena miza, decembrske zabave, druženja s prijatelji in sorodniki … Vse to je nepogrešljiv ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
7 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Popust (najnižji naprej)
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka