Talno gretje

Ali med prenavljanjem hiše oziroma stanovanja razmišljaš o povsem novem talnem gretju ali pa se z njim srečuješ in spogleduješ pri novogradnji? V kolikor je tvoj odgovor pritrdilen, preglej, na kaj vse moraš paziti in s čim vse se moraš seznaniti, preden naročiš in posežeš po novem talnem gretju.

Zagotovo najpomembnejši kriterij za odločitev talnega gretja je prilagajanje prostoru oziroma tipu sobe. Namreč priporočena izhodna moč talnega gretja se razlikuje tisti v veži in hodniku, različna pa je tudi v dnevni sobi, kuhinji, spalnici, kopalnici, zopet pa je povsem drugačna v kleti, pri betonskih tleh, v garaži, delavnici ali na zimskem vrtu. Zatorej v prvi vrsti premisli, kje bi novo talno gretje opravljalo svojo funkcijo izžarevanja toplote. Je pa talno gretje izjemno priljubljeno ravno zato, ker ga lahko namestimo v kateri koli prostor hiše ali stanovanja. Ob tem je potrebno upoštevati le priporočilo, da se v prostorih s keramiko (denimo v kuhinji in kopalnici) vgradijo grelne preproge oziroma grelne mreže, v prostore z lesenimi ali PVC talnimi oblogami pa dodatne grelne folije.

Ko je lokacija postavitve talnega gretja izbrana, je pred njeno namestitvijo potrebno poskrbeti za izolacijo tal, na katero se bo talno gretje kasneje namestilo. Namreč s tem poskrbiš za večjo učinkovitost ogrevanja, istočasno pa bo manjša tudi poraba električne energije, hitrejša bo reakcija in s tem ogrevanje tal na nastavljeno temperaturo termostata. Vse več ponudnikov in proizvajalcev talnega gretja slednjemu namreč dodaja napredno tehnologijo termostatov, s katerimi enostavno uravnavaš in namestiš sebi ustrezno temperaturo. Prav tako je velikokrat zraven priložen še senzor za uravnavanje, ki je primeren tudi kot protizmrzovalna zaščita ogrevanja žlebov, taljenje snega na dvoriščih, parkiriščih in podobno.

Preden pokažeš na izbrano talno gretje se pozanimaj tudi o njegovi montaži. Povsem preprosta je namreč tista, kjer so talne oziroma grelne podloge zasnovane s samolepilnimi mrežami s po celotni površini enakomerno nameščenim lepilom, nanj pa se pritrdi nosilna mreža ter grelni kabel. Ta naj bo čim bolj robusten in masiven, saj bo le tako odporen na (prehitro) uničenje.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

Barva

Napetost (V)

MIN MAX

Grelna površina (m2)

MIN MAX

Dolžina kabla (m)

MIN MAX
106 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)Preberi nasvete

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.