Merilni instrumenti

Za nadzorovano in natančno merjenje porabljene električne energije je dobro vsakemu gospodinjstvu zagotoviti svoje merilne instrumente. V kolikor jih še nimaš ali pa je čas, da zamenjaš stare, preglej ponudbo na največjem primerjalnem spletnem mestu ceneje.si ter prebrskaj za kakšno ceno je ponujena najvišja kakovost. Ujemi najboljšo kombinacijo kvalitete, natančnosti in dolgotrajne obstojnosti merilnih instrumentov, vendar, da bo temu res tako, se z nakupom ne prenagli, pač pa preberi, na kaj vse je dobro paziti, preden se odločiš za novi merilni instrument.

K merilnim instrumentom se v prvi vrsti uvršča merilec električne porabe, ki je nepogrešljiv element vsake hiše in stanovanja. Preden izbereš svojo novo merilno napravo porabe električne energije, pozorno preglej vse tehnične karakteristike in več proizvajalcev, ponudnikov, trgovcev in trgovskih posrednikov primerjaj med seboj. Na ceneje.si ti pri vsakem posameznem izdelku oziroma pri vsakem merilnem instrumentu ponujamo vse, tudi najmanjše, a pomembne informacije. Tako denimo lahko pregledaš oznake pri moči oziroma zmogljivosti merilnih instrumentov, posegaš pa lahko tudi po najnovejših napravah, ki s svojimi zmogljivostmi sledijo napredku tehnologije. Namreč: nekateri merilni instrumenti poleg opravljanja primarne naloge merjenja porabe električne energije, vsebujejo tudi prikaz delovnega faktorja in tipa bremena. Ponudniki temu vse pogosteje dodajajo shranjevalnik podatkov, ki jih s programsko opremo povsem enostavno preneseš na spominsko kartico, od tam pa na računalnik. Da bi bilo merjenje še preprosteje, se merilnim instrumentom dodaja še merjenje prave efektivne vrednosti za tudi najmanjše, najbolj precizne rezultate, četudi se spopadaš s popačenim delovnim tokom. Pred nakupom je prav tako dobro pregledati opise pri dodatni opremi, ki jih nekateri ponudniki priključijo primarnim merilnim napravam. V slednje med drugim sodijo rezervna baterija, omenjena napredna programska oprema in podobno.

Pod kategorijo merilnih instrumentov lahko poleg merilcev električne porabe najdeš tudi števce in termostate, za njun nakup pa lahko upoštevaš povsem enake nasvete in nakupne kriterije, ki smo ji zapisali zgoraj.

preberi več
Nasveti 0
133 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.