Notranja vrata

(4935 izdelkov)

Izbira pravih notranjih vrat za tvoje stanovanje ali hišo ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Na trgu ni le veliko število dizajnov, temveč tudi konstrukcijskih izvedb. 

Želiš barvana, furnirana, folirana ali laminirana notranja vrata? Vsaka možnost ima svoje prednosti in slabosti. Glede kakovosti so najboljši masivni les, laminat in iverne plošče. Sledijo vlaknene plošče in vezan les, na koncu pa je MDF ali lepljeni les.

Prav tako velja, da cenovno ugodnejša notranja vrata s polnilom (panelna vrata s satovjem) niso tako trpežna kot kakovostni modeli z okvirjem iz profilov HDF, ojačanih z dvema okvirjema s sredinskimi ploščami, ki pri zastekljeni različici prav tako ne potrebujejo okvirja.

Kopalnica

Notranja kopalniška vrata morajo biti dovolj odporna na nihanje temperature in vlage. Hkrati morajo imeti tudi funkcijo prezračevanja, tj. preprečevati, da bi se v kopalnici nabirala prekomerna vlaga in nastajala plesen.

Varnostna

Varnostna vhodna vrata so zelo odporna proti poškodbam, izmetu in vdoru. Opremljena so z naprednimi sistemi zaklepanja in so razdeljena v več razredov glede na stopnjo varnosti. 

S podboji

Ali ti poleg notranjih vrat manjka tudi podboj? Se želiš izogniti situaciji, ko se vrata ne prilegajo podboju? Potem ni nič lažjega kot kupiti komplet vhodnih vrat s podboji

Dvokrilna

Verjetno te ne bo presenetilo, da lahko poleg enokrilnih notranjih vrat kupiš tudi dvokrilna notranja vrata, ki so primerna za velike prehode, kot so jedilnice, garaže ali pergole. 

Drsna

V nasprotju s tradicionalnimi krilnimi vrati lahko notranja drsna vrata prihranijo veliko prostora. Pri tem je izbira rešitve z vodilnim ali stenskim ohišjem ključnega pomena za zagotovitev veliko boljše splošne izolacije.

 

→Poglej notranja drsna vrata

 

Zložljiva - harmonika

Zložljiva ali harmonika notranja vrata se sicer odpirajo v prostor, vendar zožijo vhod v prostor. Idealne so na primer za manjše prostore, kopalnice in stranišča.

Notranja zvočno izolirana vrata

Zvočno izolirana vrata so zasnovana za izolacijo hrupa z uspešnostjo nekaj deset decibelov (dB). Uporabljajo se lahko na primer kot vrata v stanovanje, glasbeni studio ali kot vrata v spalnico. 

Protipožarma

Zelo posebna so protipožarna vrata, za katera veljajo zelo visoke zahteve. Izdelana so iz posebnih materialov, da bi čim dlje vzdržala neposredni ogenj in preprečila njegovo širjenje. Razdeljena so v več razredov glede na stopnjo odpornosti in so primerna tudi kot vrata za stanovanja v večstanovanjskem bloku.

Inline vrata

Ali ti je všeč preprosta in čista zasnova? Potem se posveti inline notranjim vratom oz. vratom s skritimi podboji, ki so za razliko od zložljivih vrat poravnana z vratnim okvirjem. Tudi tečaji so skriti v podboju.

Masivna vrata

Klasična masivna notranja vrata zagotavljajo zasebnost in dušijo zvoke iz drugih prostorov. Preprečujejo prehajanje svetlobe, poleg tega pa bolje izolirajo hrup kot druge možnosti.

Delno-steklena

Delno-steklena vrata osvetlijo in vizualno povečajo prostor.

Steklena

Steklena notranja vrata bodo prezračila in razširila prostor. Izbiraš lahko med varnostnim ali kaljenim steklom, ki se ob razbitju ne razbije v ostre črepinje. Steklena vrata so priljubljena izbira za podjetja in ne toliko za domove.

 

→Poglej notranja steklena vrata

 

Vhodna

Vhodna vrata so eden najbolj obremenjenih delov hiše, saj so izpostavljena vremenskim vplivom in včasih tudi grobemu ravnanju. Zato se pri stanovanjskih vratih osredotoči na vzdržljivost in varnost.

 

→Poglej vhodna vrata

 

Materiali

Najbolj priljubljena so lesena notranja vrata. Vendar ni vsak les pravi les! Masivni les, iverne ali vlaknene plošče imajo različne lastnosti in cene.

  • Lesena notranja vrata
  • Plastična notranja vrata
  • Aluminijasta vrata
  • Kovinska vrata
Pokaži več
4935 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka