Zaščita sluha

(386 izdelkov)

Ali se pogosto izpostavljaš delu, kjer je hrupnost izjemno visoka? Če je tvoj odgovor pritrdilen, verjetno že veš, da za svojo varnost in zaščito lahko poskrbiš tako, da posežeš po zaščiti sluha. Če jo že imaš, preveri, ali je ta še vedno dovolj dobra in kakovostna, v nasprotnem primeru ali, če je še nimaš, pa brž poglej, kaj potrebuješ, da bo tvoje nadaljnje delo nemoteno, varno in brez strahu pred morebitnimi poškodbami sluha.

V prvi vrsti pri zaščiti sluha premisli, kaj potrebuješ in kako zelo hrupno je tvoje delo. Za hrupno, a ne pretirano delovno okolje so priporočljivi čepki za ušesa. Izdelani so lahko za večkratno ali za enkratno uporabo, zato se pozanimaj o količini, ki jo potrebuješ, in količini, ki jo bodisi posamično ali v kompletih ponujajo proizvajalci. Za enostavno uporabo in največjo udobnost, nemoteč občutek, lažje vstavljanje in odstranitev ter dobro higieno so čepki storžaste oblike. Na eni strani so zaobljeni, izdelani pa so po večini iz poliuretan pene, ki omogoča večjo prilagodljivost ušesu. Poleg vseh omenjenih kriterijev preveri še povprečno redukcijo hrupa.

V kolikor pa je tvoje delavno okolje precej hrupno in čepki ne omogočajo zadostne redukcije hrupa, so zate primernejša zaščita sluha naušniki in glušniki. Prvi, torej naušniki, so pralni, posledično pa namenjeni večkratni uporabi. Čepka sta navadno med seboj povezana z lokom, ki reducira prenos zvoka, nekateri ponudniki pa slednjemu dodajo še vrvico okoli vratu. Tudi tu pa preveri material ter redukcijo zvoka.

Pri največji hrupnosti, izpostavljanju najvišjim, najnižjim in najmočnejšim frekvencam pa je več kot pomembna najboljša zaščita sluha. K tej vrsti zaščite sluha sodijo že omenjeni glušniki, katerih stopnja redukcije zvoka je najboljša in najkoristnejša. Upoštevaj prilagodljivost, lahkotnost in obliko glušnikov, istočasno pa preveri še (ne)robustni naglavni trak, pa možnost oblazinjenja traku, ki dodatno ščiti pred deformacijami, poveča udobje in razporedi pritisk. Zagotovo prednost pri zaščiti sluha zagotavljajo tudi tisti glušniki, ki so prilagojeni čiščenju, imajo možnost nastavitve višine ter možnost večurne ali celodnevne uporabe.

Pokaži več
386 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka