Zaščita dihal

(177 izdelkov)

Pri vsakokratnih opravilih bodisi v notranjih prostorih hiše in stanovanja ali pa v njuni okolici, na vrtu, polju, v vinogradu, sadovnjaku, gradbišču in drugod je v prvi vrsti potrebno skrbeti za lastno varnost in zaščito. Namreč, kot pravi rek nesreča nikoli ne počiva, zato jo je potrebno ukaniti in se je predhodno ubraniti. Še posebej previdnost nikoli ni odveč, ko gre za delo, s katerim lahko ogrožaš svoja dihala. Da ne bi prišlo do zastrupitve ali vdihavanja nevarnih plinov in snovi, se pozanimaj, kakšno zaščito dihal potrebuješ.

Med zaščito dihal med drugim sodijo polmaske. Ker gre za izjemno pomembno varovalo, se zelo natančno loti kupovanja in primerjave le najboljših. K slednjim se uvrščajo tiste, katerih možnost je pritrditi dva filtra, ki omogočata izjemno nizko dihalno upornost, istočasno pa zagotavljata uravnoteženost omenjene maske oziroma polmaske in pritrditvenih filtrov. Zagotovo prednost predstavlja tudi napredni sistem, ki vsebuje izjemno lahek obrazni del iz koži prijaznega nealergijskega termoplastičnega materiala, celotno masko oziroma polmasko pa zaokrožuje še naglavno jermenje.

Da nakup zaščite dihal ne bo prenagljen in neučinkovit, pozorno spremljaj oznake pri stopnji zaščite, ki vsekakor mora biti čim višja, sicer pa je odvisna od filtrov. Pazi tudi na težo in velikost, da se bo kar se da dobro prilagajala tvojemu obrazu. Namreč prevelika in/ali premajhna maska oziroma zaščita dihal lahko pomeni enak končni učinek kot odsotnost kakršnekoli zaščite, zatorej le upoštevaj primerno velikost.

Varuj svoje zdravje, saj je le to vodilo za nadaljnje kakovostno in učinkovito opravljeno delo. Naj dokončanje nalog ne prepreči uhajanje strupenih plinov, kateri lahko privedejo celo do zastrupitve ali pa do pogostejšega težjega dihanja in okvare dihal. Pri zaščiti dihal zatorej upoštevaj vse nasvete in natančno, počasi in premišljeno primerjaj številne izdelke. Le tako bodo lahko tudi nevarnejša in zahtevnejša opravila potekala nemoteno in povsem brez strahu.

Pokaži več
177 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka