Savne

(154 izdelkov)

Ali si v termalnih centrih med tistimi, ki se raje sproščajo v savnah, kot pa namakajo v bazenu? Ti zdravje in lastno počutje narekuje uporabo savn? Namreč zdravstveno dokazani blagodejni učinki obiskovanja savn so, da le-te pozitivno vplivajo na pospeševanje krvnega obtoka, boljše dihanje ter očiščevanje strupov in vplivov, ki jih prinaša stresni vsakdanji ritem. Prav tako obisk savne blaži poškodbe ter revmatična obolenja, pomaga pri odpravljanju odvečnih kilogramov, pospeši presnovo, ugodno prispeva h gibalnemu sistemu in blažitvi stresa. Če si želiš svoje lastne, na spletni strani ceneje.si preglej, med kakšnimi vrstami, oblikami, velikostmi in cenovnimi razredi lahko izbiraš. Zagotovi si lasten termalno vroči kotiček in razvajaj svoje telo po napornem delovnem dnevu.

Najstarejša in najbolj prepoznavna med savnami je zagotovo finska ali suha savna. Ta neposredno deluje na telo prek segrevanja zraka v zaprtem, izoliranem in vlažnem lesenem prostoru. Zrak se segreje tudi do 100 stopinj Celzija, dosežena vlažnost pa se giblje med 15 in 30 %. Nadaljnje poznamo infrardečo savno, ki je vse bolj priljubljena zaradi svoje varnosti, udobja in enostavnosti uporabe. Vsebuje grelnike, ki sevajo infrardečo energijo in na takšen način sproščajo telo, pospešujejo cirkulacijo, povzročijo veliko količino znojenja in zvišanja telesne temperature. Vse bolj pogoste so tudi turške oziroma parne savne, kjer vodna para razstruplja telo in izloča škodljive, nepotrebne delce iz telesa. Tudi solna savna je priporočljiva, saj s pozitivnimi učinki infra valovanja in himalajske soli pričara svež zrak morske obale.

Med izbiro savne najprej upoštevaj, katera bo zate in za tvoje počutje najprimernejša. Potrebe kombiniraj z željami in preferencami, že izbrano vrsto savne pa prilagajaj dimenzijam in razpoložljivemu prostoru. Posegaj po tistih, narejenih iz najkakovostnejšega materiala, najpogosteje lesa, razlike pa so tudi med steklenimi oziroma ponovno lesenimi vrati. Tudi število klopi v sami notranjosti se razlikujejo, potemtakem pa se veča oziroma manjša tudi kapaciteta hkratnih uporabnikov.

Pokaži več
154 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka