Zavese, roloji in karnise

(4157 izdelkov)

Na področju senčil je izbira res velika. V tej kategoriji lahko izbiraš med najrazličnejšimi zavesami in roloji, ki jih lahko poljubno prilagodiš svojim potrebam. Da te jutranje sonce ne bo prezgodaj prebujalo in, da ti nihče več ne bo mogel nepovabljen kukati v stanovanje, preveri ponudbo zaves in rolojev na Ceneje.si.

Zavese so lahko narejene iz različnih materialov, ki je odvisen od funkcije, ki naj bi jo opravljale. Če želiš, da se tekom dneva ne bo videlo v tvoje stanovanje, hkrati pa se nočeš odpovedati dnevni svetlobi, so prava rešitev zate zavese iz tankih in prosojnih materialov in svetlih barv. Takšne zavese bodo uspešno zastirale nepovabljene poglede, hkrati pa bodo prepuščale dovolj svetlobe, da bo v tvojem stanovanju prijetno svetlo.

Če opravljaš nočno delo in si želiš trde teme preko dneva, potem posezi po temnejših in debelejših zavesah, ki bodo popolnoma prekrile sončne žarke in ti omogočile prijeten spanec tudi preko dneva. Lahko poiščeš celo zavese, ki so narejene posebej za skandinavski trg, kjer si morajo zaradi polarnega dne zagotavljati umetno temo, da lahko vzdržujejo primeren bioritem. Morda bodo takšne zavese malo dražje, a bodo prav gotovo dobro opravljale svojo funkcijo.

Materiali zaves so lahko naravni, umetni ali različne mešanice. Ker ne gre za obleko, ki bi imela stik s kožo, je pri zavesah razlika naravno/umetno manj pomembna. Izbiraj predvsem materiale, ki jih lahko pereš v pralnem stroju in na katerih se ne bo prehitro nabiral prah.

Prav tako kot zavese tudi roloji opravljajo različne funkcije. Na izbiro imaš takšne iz gostejših in temnejših materialov, ki služijo predvsem zatemnitvi prostora in takšne iz bolj prosojnih materialov, ki predvsem skrbijo za zagotavljanje zasebnosti. Ker rolojev ne moreš prati v pralnem stroju, preveri ali so dovolj kvalitetno izdelani, da jih lahko posesaš s sesalnikom, ali pa so narejeni iz takšnega materiala, ki se ga lahko čisti z vlažno krpo.

Roloje običajno kupiš z že vdelanimi karnisami, za zavese pa to ne velja. Pri izbiri karnis se lahko odločaš med vgradnimi in takimi, ki jih ni potrebno vdelati v steno. Če so tvoje zavese narejene iz težjega blaga, potem so vgradne karnise pametnejša izbira.

V tej kategoriji lahko poiščeš tudi posebne zavese in roloje kot na primer kopalniške zavese, zavese proti mrčesu ali roloje za avtomobile.

Ob nakupu zaves, rolojev ali karnis moraš seveda obvezno upoštevati dimenzije okna, ki ga želiš zasenčiti, pa tudi videz, ki ga želiš ustvariti. Zložen rolo je lahko popolnoma neviden, odgrnjena zavesa pa lahko še vedno funkcionira kot dekorativni element.

Pokaži več
4157 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka