Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Preproge - Tepihi

(80006 izdelkov)

Preproge imajo v tvojem domu lahko več funkcij. Najvidnejša je dekorativna funkcija, ni pa edina. Uporabna vrednost preprog je v udobju, ki ga nudijo prebivalcem doma, in v zaščiti talnih oblog pod njimi. Z drugimi besedami: vedno bo bolj udobno stopiti na toplo in mehko preprogo kot na trda in hladna tla, poleg tega pa bo parket pod preprogo zaščiten pred prehitro obrabo. Za nameček pa bo še prostor, v katerem je položena preproga, lepši in zanimivejši na pogled. Najboljše preproge bodo enakovredno opravljale vse tri funkcije in prav take zagotovo lahko najdeš na Ceneje.si.

Pred nakupom preproge moraš najprej upoštevati prostor za katerega je namenjena. Poleg velikosti prostora so pomembne tudi razmere v njem. To pomeni, da v vlažen prostor (npr. kopalnica) ni pametno položiti zelo drage ročno tkane perzijske preproge, preproga iz frotirja pa se bo v dnevni sobi hitro obrabila in še drsela bo na parketu. Torej pred nakupom najprej določi dimenzijo in tip preproge, ki jo potrebuješ.

Naslednje, o čemer se moraš odločiti, je material. Nekateri prisegajo le na naravne materiale (bombaž, volna, svila) in na ročno tkanje, a takšne preproge, je kljub njihovi neizpodbitni kvaliteti včasih zelo težko vzdrževati. Nihče pa si ne želi velikanskega nabiralca prahu in umazanije v svojem stanovanju. Sicer se tudi nekatere od teh preprog sme prati v pralnem stroju, a to vendarle preveri še pred nakupom. Z modernimi sesalniki ali s pomočjo čistilnih servisov so tudi takšne preproge lahko praktične za uporabo, a vseeno imej pred nakupom v mislih tudi njihove zahteve.

Preproge iz sintetičnih materialov in bombaža se običajno sme prati v pralnem stroju, kar je njihova velika prednost. Danes so na tržišču na voljo mešanice, ki so lahko prav prijetne na otip in zelo vzdržljive, njihovo vzdrževanje pa je nezahtevno in zelo hvaležno za uporabnika. Seveda je možnost strojnega pranja odvisna tudi od dimenzije in ne le od materiala, iz katerega je preproga narejena. Če je prevelika, je ne bo možno prati v stroju. Nekateri zato raje kupijo preproge iz več kosov, ki jih zložijo enega ob drugega, a jih lahko neodvisno odstranjujejo in premikajo.

Za kopalnice so najprimernejše preproge iz frotirja, ki bodo vpile vodo z mokrih nog, ali pa gumijaste preproge, ki bodo preprečevale zdrs. Tudi za ostale vrste preprog je možno kupiti gumijasto podlago, ki jim bo preprečevala drsenje, nekatere pa imajo takšno podlago že vdelano na spodnji strani.

Nenazadnje pa je pomemben tudi videz preproge. Barvno in stilsko naj se ujema z ostalimi dekorativnimi elementi v prostoru. Če je zamišljena kot osrednja dekoracija, si lahko privoščiš tako z močnejšimi barvami in bolj vpadljivimi vzorci, sicer pa naj bo umirjena, lahko je celo enobarvna in usklajena z barvami sten in pohištva.

Pokaži več
80006 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka