Kamini

(909 izdelkov)

Se strinjaš, da je gretje ob toplem kaminu in zrenje v igro plamenov, eden najlepših občutkov, ki jih lahko doživiš v mrzlih zimskih večerih? Si želiš tudi ti popestriti svojo dnevno sobo s kaminom? Morda pa celo nameravaš celo stanovanje ogrevati z njim? Tudi to se da. Za nakup pravega modela, ki ti bo omogočal ravno to, česar si želiš, pa poglej na Ceneje.si.

Gretje ob ognju je najbolj primaren način ogrevanja, ki ga je človek lahko sam nadziral. Če sta bila sonce in topla voda na voljo le, kadar so bile za to ugodne razmere, pa si je človek lahko vedno nabral nekaj suhega lesa, ga zanetil in se ob njem grel ter celo kuhal. Zato ni nič čudnega, da kljub vsem različnim modernim metodam ogrevanja, veliko ljudi še danes želi imeti tudi kamin. Nekateri se ogrevajo izključno z njim, drugi pa ga prižgejo le občasno, oboji pa zagotovo uživajo v prijetni toploti, ki jo njihovi kamini oddajajo.

Prednost vgradnje kamina je tudi njegova lokalna dejavnost. To pomeni, da lahko s kaminom ogrevaš le določen prostor in ne celega stanovanja ali hiše. V prehodnih obdobjih, ko je zunanja temperatura podnevi že/še zelo visoka, večeri in jutra pa so hladni, pride kamin zelo prav. Tako ni potrebe po zaganjanju celotnega sistema centralnega ogrevanja, temveč lahko s kaminom ogreješ le določene prostore, za katere si želiš, da bi bili bolj topli. V takih primerih je tovrstno ogrevanje tudi varčnejše.

Dandanes so ti na voljo različne vrste kaminov in prav gotovo se med njimi najde tak, ki je primeren tudi zate. Nekateri kamini so vgradni, drugi pa prostostoječi. Tem običajno rečemo kar peči. Tako lahko izbiraš glede na količino prostora in glede na ostale prostorske danosti (kolikšen gradbeni poseg bi bil potreben za eno ali drugo vrsto kamin?), ko se odločaš za nakup kamina. Poleg običajnih kaminov na drva so na tržišču in med uporabniki vedno bolj priljubljeni električni ali plinski kamini. Vgradnja pri teh je še manj problematična in tako ti ni potrebno vedno imeti pripravljene zaloge drv. Še posebej so takšni kamini primerni za naknadno vgradnjo v stanovanja v večstanovanjskih stavbah, v katerih ogrevanje na drva ob gradnji ni bilo predvideno.

Za popestritev doma si lahko omisliš celo namizni kamin, ki naj bi ustrezal vsem Feng Shui smernicam o združevanju elementov v prostoru. Obstajajo tudi biokamini, ki delujejo na bioetanol. Predstavljajo dodaten vir toplote, prešibki pa so, da bi sami ogrevali celoten prostor. Kot okras pa imajo veliko prednosti, saj jih lahko namestimo na stene, vgradimo, postavimo na sredino prostora, manjše pa na mizo. Zaradi specifičnosti svojega načina delovanja omogočajo veliko umetniške svobode svojim oblikovalcem, posledično pa so zato lahko med atraktivnejšimi kamini na tržišču.

Pokaži več
909 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka