Salamoreznice

(213 izdelkov)

Če te jezi, ker ne moreš doma na roke nikoli tako tenko narezati salame ali pršuta, kot to lahko naredijo v delikatesnih trgovinah, se ne jezi več, temveč si raje privošči nakup salamoreznice. Ta aparat je primeren za vse ljubitelje tankih salamnih rezin in tudi za tiste, ki jim ročno rezanje salame vzame preveč časa.

Čeprav različne salamoreznice, ki jih lahko najdeš in med seboj primerjaš na Ceneje.si, variirajo po velikosti, je to vseeno vedno aparat, ki ni majhen, zato še pred nakupom poišči najprimernejši prostor zanjo v tvoji kuhinji. Večinoma so narejene iz nerjavečega jekla, ki ga ni težko čistiti, ker pa topla voda škoduje ostrini rezil, jih je potrebno pomivati na roke.

Preveri, ali ima salamoreznica, ki si jo želiš kupiti, stabilne noge, ki se vakuumsko prisesajo na podlago. To je zelo pomembno, da ne bi med uporabo prišlo do nesreče. Nekatere imajo tudi vgrajeno zaščito za palec, kar je prav tako zelo dobrodošlo. Če so v tvojem gospodinjstvu stalno ali pogosto prisotni tudi majhni otroci, izberi tak model salamoreznice, ki ima zaščito pred otroki. Ta zaščita jim preprečuje, da bi salamoreznico ponesreči prižgali in se poškodovali. Previdno in odgovorno ravnanje z napravo pa je seveda nujno.

Večina salamoreznic ima možnost nastavitve različnih debelin rezanja, od najtanjših pa vse do 17 milimetrov. Ker se razlikujejo po moči motorja, se seveda razlikujejo tudi po hitrosti rezanja. Moči motorjev variirajo od 100 W do 180 W in več. Dobrodošel dodatek k vsaki salamoreznici pa je tudi pladenj za odlaganje narezanega izdelka. Poleg moči in hitrosti rezanja je pomembna tudi konstrukcija salamoreznice. Pri tem je potrebno še posebej preveriti, kako dobro drsi spodnji pladenj po saneh, saj je morebitno zatikanje med delom lahko zelo zoprno in tudi nevarno. Za lažje pospravljanje imajo nekateri modeli možnost navijanja kabla v spodnjem predelu, da med neuporabo ne ustvarja gneče in zmede na tvojem kuhinjskem pultu.

več
213 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka