Salamoreznice

Če te jezi, ker ne moreš doma na roke nikoli tako tenko narezati salame ali pršuta, kot to lahko naredijo v delikatesnih trgovinah, se ne jezi več, temveč si raje privošči nakup salamoreznice. Ta aparat je primeren za vse ljubitelje tankih salamnih rezin in tudi za tiste, ki jim ročno rezanje salame vzame preveč časa.

Čeprav različne salamoreznice, ki jih lahko najdeš in med seboj primerjaš na Ceneje.si, variirajo po velikosti, je to vseeno vedno aparat, ki ni majhen, zato še pred nakupom poišči najprimernejši prostor zanjo v tvoji kuhinji. Večinoma so narejene iz nerjavečega jekla, ki ga ni težko čistiti, ker pa topla voda škoduje ostrini rezil, jih je potrebno pomivati na roke.

Preveri, ali ima salamoreznica, ki si jo želiš kupiti, stabilne noge, ki se vakuumsko prisesajo na podlago. To je zelo pomembno, da ne bi med uporabo prišlo do nesreče. Nekatere imajo tudi vgrajeno zaščito za palec, kar je prav tako zelo dobrodošlo. Če so v tvojem gospodinjstvu stalno ali pogosto prisotni tudi majhni otroci, izberi tak model salamoreznice, ki ima zaščito pred otroki. Ta zaščita jim preprečuje, da bi salamoreznico ponesreči prižgali in se poškodovali. Previdno in odgovorno ravnanje z napravo pa je seveda nujno.

Večina salamoreznic ima možnost nastavitve različnih debelin rezanja, od najtanjših pa vse do 17 milimetrov. Ker se razlikujejo po moči motorja, se seveda razlikujejo tudi po hitrosti rezanja. Moči motorjev variirajo od 100 W do 180 W in več. Dobrodošel dodatek k vsaki salamoreznici pa je tudi pladenj za odlaganje narezanega izdelka. Poleg moči in hitrosti rezanja je pomembna tudi konstrukcija salamoreznice. Pri tem je potrebno še posebej preveriti, kako dobro drsi spodnji pladenj po saneh, saj je morebitno zatikanje med delom lahko zelo zoprno in tudi nevarno. Za lažje pospravljanje imajo nekateri modeli možnost navijanja kabla v spodnjem predelu, da med neuporabo ne ustvarja gneče in zmede na tvojem kuhinjskem pultu.

preberi več
Nasveti 0

Ne spreglej

Komentarji

Pred 6 meseci

GORENJE salamoreznica R606E

GORENJE salamoreznica R606E

Samo to ZANIČ!!

Pred 8 meseci

GORENJE salamoreznica R506E

GORENJE salamoreznica R506E

zelo primerna je če želite na grobo narezat oz, nakalat polsuhe klobase. Suhe so pretrde in in se bo rezilo zelo s težavo prebijalo skozi klobaso, sveže pa cefra, melje in naredi faširano. Jaz sem po po enem letu vrgel v smeti in šel po drugo, drugega proizvajalca .. ta pa deluje. Aja . pa primerna je če želite vzbuditi pozornost sosedov. Glasna je približno kot manjši kamion.

Pred 9 meseci

GORENJE salamoreznica R606E

GORENJE salamoreznica R606E

Najslabša salamoreznica vseh časov. Imel sem jo v shrambi, ki je malce bolj vlažna, pa je bilo rezilo po nekaj časa popolnoma prekrito z rjo, ki je ni bilo več mogoče odstraniti. Moč rezanja zelo nizka, glasna, da o možnosti rezanja pršuta sploh ne govorimo. Nastavljiv del za debelino se ukrivlja, tako da tanke rezine lahko pozabite, enakomernosti tudi nobene. Mogoče uporabno zgolj za kruh, pri siru se stroj močno utrudi. Odsvetujem nakup, sam sem močno razočaran.

Pred 1 letom

GORENJE salamoreznica R606E

GORENJE salamoreznica R606E

Odsvetujem nakup, klina je izjemno slaba, narejena iz najslabšega materiala. Brusilec mi je rekel, da naj kupim novo klino, vendar naj zahtevam tako iz najboljšega inoxa. Ja, res. So me odpikali.

Pred 1 letom

GORENJE salamoreznica R506E

GORENJE salamoreznica R506E

Jaz sem pa zelo razočarana. Ohišje pač ohišje, srce salamoreznice je pa klina. In tale klina je zanič. Sem mislila, da bom z brušenjem ( salamoreznico sem kupila januarja 2018 ) rešila problem, pa ni tako. Brusilec mi je rekel, da je klina iz najslabšega možnega materiala, da je "mehka" in neprimerna za rezanje, npr. kruha. Sedaj jo uporabljam izključno za rezanje zelja. Brusilec mi je svetoval nakup nove, boljše kline. Prej sem imela 20 let tudi Gorenjevo, delala je odlično in klina je bila vseskozi ostra, čeprav je nisem nikoli dala brusiti. Rezala sem pa vse. Tako da nakupa ne priporočam.

76 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.