Supermarket

Nakup ženskega kolesa in na kaj moramo biti pozorni

7. 12. 2011 15:23:23

Kolo je odličen pripomoček za prevoz po mestu, saj ob uporabi kolesa iskanje prostega parkirnega prostora ni problem. Zaradi tega lahko s kolesi prispemo na cilj celo prej kot z osebnim avtomobilom, zlasti v primeru, da se odpravimo v strogo središče mesta. Mestna kolesa lahko ločimo v grobem na moško in žensko kolo.

image

Žensko mestno kolo je namenjeno samo ženskam, medtem ko lahko moška kolesa uporabljata oba spola. Ženska kolesa se prodajajo v skoraj vseh prodajalnah moških mestnih koles, le ponudba je navadno precej manjša in bolj omejena. Prav zaradi tega je bolje, da si pred nakupom ženska kolesa ogledate na internetu ter se odpravite prav v tiste trgovine, kjer imajo v ponudbi tudi takšna ženska kolesa, ki so vam všečna.

Kolo žensko je lahko tudi odlična rekreacija, ki vpliva tako za zdravje kot počutje. Seveda, če ga pametno uporabljamo in se ne izpostavljamo mrzlemu ali deževnemu vremenu, saj bomo v tem primeru hitro dobile kakšen prehlad ali še kaj hujšega.

Ko kupujete žensko kolo bodite pozorni predvsem na velikost okvirja, število prestav, vrsto zavor in proizvajalca ter kakovostni razred ostale opreme (menjalnikov, prestavnih ročic …).

Pravšnjo velikost okvirja, ki ga ima žensko kolo, lahko ugotovite tako, da se usedete nanj in poskusite z vožnjo. V kolikor se ob ustavitvi z nogama ne dotikate tal ali pa se jih dotikate le s konicami prstov, je to žensko kolo za vas previsoko. Pozorni bodite tudi na vaš položaj, torej da se ne nagibate preveč naprej, saj je v tem primeru razmak med sedežem in krmilom prevelik.

Število prestav je pomembno, da se lahko žensko kolo tudi v hrib pelje enostavno, brez večjih dodatnih naporov. Večje kot je število prestav lažje bo prilagoditi vašo hitrost in moč glede na strmost vzponov, ki vas čakajo ob vsakodnevni vožnji.

Proizvajalca ostale opreme, ki jo ima žensko mestno kolo najlažje preverite, tako da posamezen sestavni del, ki ga ima kolo žensko, vpišete v naš primerjalnik cen. Tako boste hitro opazili, če je oprema, ki sestavlja žensko mestno kolo kvalitetna in kakšna je cena posameznega kosa te opreme na trgu.

Po nakupu pa je potrebno poskrbeti predvsem za to, da bo kolo žensko varno pred tatovi. Prav tako kot moška kolesa so tudi ženska izpostavljena možnosti kraje in nadaljnje preprodaje ali vožnje, zato jih moramo zaščiti. To lahko naredimo predvsem tako, da kolesa hranimo na takšnih  mestih, ki so tatovom težko dostopna in da se našega kolesa ne opazi, če ne vemo kje je shranjeno.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka