NASVET Kolesarstvo
28. 07. 2022 14:00:57

KDO JE NAJHITREJŠI NA KOLESIH?

1/1

Poletje je idealni čas za dvoje - za nekaj počitka in veliko športanja. Se strinjaš? Čeprav so poletne temperature visoke, pa so zato dnevi daljši in nekoliko bolj brezskrbni, torej idealni za sproščena druženja, kolesarjenje v naravi ali pa vožnjo s skirojem po mestu. 

  • Maruša, Content writer
  • Čas branja: 3 min

 

Kazalo

  1. Slovenci smo kolesarji po duši
  2. Kaj pa skiro?
  3. Brez pametne ure ne gre

 

Slovenci smo kolesarji po duši

Graf gibanja povpraševanja po cestnih kolesih

Kolesarski evforiji ni videti konca! Vsaj tako kažejo podatki, ki jih zaznavamo na Ceneje.si. Kategorija kolesarstva je že tako ali tako zelo priljubljena med slovenskimi spletnimi kupci, z obdobjem epidemije in uspehi naših vrhunskih kolesarjev pa je priljubljenost le še naraščala.

Najbolj priljubljena kolesa

Z letošnjim julijem je zanimanje za kolesarjenje še bolj poskočilo in doseglo lanski rekordni vrh povpraševanja. Slovenski kolesarji najbolj prisegajo na cestna kolesa blagovne znamke WILIER, v popularnosti ji sledijo TRIBAN, VAN RYSEL, HEAD in SCOTT.

TOP brandi koles

 

→Poglej kolesa na Ceneje.si

 

Kaj pa skiro?

Graf gibanja povpraševanja po skirojih

Vožnja s skirojem je resnično prijetna. Izbiraš lahko med klasičnimi skiroji, skiroji za prosti slog, električnimi skiroji ali pa drugimi modernimi različicami. Skiro je idealno prevozno sredstvo, saj ga lahko uporabljaš za vožnjo po soseski ali mestu, se z njim odpelješ na faks ali v službo, odhitiš do trgovine ali pa se igraš z otroki.

Zanimanje potrošnikov po skirojih je visoko vse od pomladi in ne upade do sredine jeseni, nato pa sledi ponoven skok v mesecu novembru. Letos ljubitelji priročnih, mestnih prevoznih sredstev prisegajo na skiroje blagovne znamke URBANGLIDE, prepričali pa so jih tudi NILS EXTREME, GLOBBER, HUDORA in OXELO.

TOP brandi skirojev

Najbolj priljubljeni modeli skirojev

Najbolj popularen skiro je …
Vse kaže, da bo to poletje po naših ulicah kraljeval električni skiro Urbanglide UrbanRide E-Cross Pro (13Ah, 800W), ki je trenutno prva izbira slovenskih potrošnikov. Ga že poznaš? Preveri vse njegove zmogljivosti, naj navduši tudi tebe. 

 

→Poglej skiroje na Ceneje.si

 

Brez pametne ure ne gre

Graf gibanja povpraševanja po pametnih urah

Tam, kjer je šport, je danes obvezno tudi pametna ura ali merilec. Zakaj smo Slovenci tako navdušeni nad njimi? So modni dodatek, a hkrati pametna nadgradnja naših mobilnih telefonov. Nosimo jih na zapestju in imamo tako enostaven dostop do vseh aplikacij, predvajalnika glasbe, navigacije, brezstičnega plačevanja in drugih funkcij. Športniki, tudi tisti na kolesih ali skirojih, pa s tovrstnimi napravami spremljajo svoj srčni utrip, merijo hitrost in čas, beležijo porabo kalorij, itd.

Najbolj priljubljeni modeli pametnih ur

Pri povpraševanju potrošnikov po pametnih urah in merilcih beležimo v zadnjih letih konstantno rast. Vsakoletni manjši dvig povpraševanja zaznavamo že v spomladanskih mesecih, ko se zaradi vremensko ugodnih pogojev za gibanje na prostem poveča število rekreativnih športnikov. Drugi, največji porast pa je mogoče opaziti v poletnih mesecih, z izrazitim vrhom v mesecu avgustu.

V letošnjem letu so Slovenci najpogosteje povpraševali po pametni uri blagovne znamke GARMIN. Na vrhu lestvice najbolj iskanih izdelkov pametnih ur in merilnikov so se znašli tudi produkti blagovnih znamk: HUAWEI, XIAOMI, SAMSUNG in APPLE.

TOP brandi pametnih ur

Pametne ure in merilci tako ostajajo TOP izbire slovenskih kupcev. Dosegle so tudi status “must have” pripomočka, h kateremu se zatekajo tako športni navdušenci, potrošniki, ki skrbijo za svoje telo, kot tudi ljubitelji novih elektronskih naprav in digitalnih novosti. 

 

→Poglej pametne ure na Ceneje.si

 

Katero kombinacijo pa ti najraje izbereš? Kolo + pametna ura ali skiro + pametna ura? 
Užij poletje na kolesu ali skiroju, torej - na kolesih!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka