Komentarji

Pred 6 leti

SPRINT otroško gorsko kolo TERRANA 20"

SPRINT otroško gorsko kolo TERRANA 20

Super otroški bicikel, naš ga uporablja vsak dan že nekaj mesecev, pa je še kot nov, tako da je res dovolj vzdržljiv. Priporočam nakup.

Naj bo nakup otroškega kolesa enostaven

21. 11. 2011 19:43:47

Otroška kolesa so nujen del razvoja otrok, kjer pa moramo biti pozorni predvsem na njihovo varnost. Otroško kolo je odličen pripomoček in odlična vaja za ravnotežje. Začetki so vedno težavni zato je tudi za kolesa otroška pomembno, da si pri učenju pomagamo s pomožnimi kolesi, saj bo tako otrok pridobil zaupanje in se bo lažje ter hitreje naučil tudi samostojne vožnje.

Kolo otroško ima več tehničnih lastnosti, na katere moramo biti pozorni pri nakupu, saj želimo, da izbrano kolo ustreza našemu otroku ter da mu omogoča čim bolj varno ter zanesljivo pot do samostojne vožnje. Otroška kolesa so različnih velikosti, imajo različne zaščite, različno opremo ter druge lastnosti, ki jih bomo izpostavili v nadaljevanju.

Velikost okvirja je najbolj pomembna lastnost, ki jo ima vsako otroško kolo. Velikost okvirja je lahko izražena v letih, torej za katero starostno obdobje je otroško kolo namenjeno. Lahko je velikost izražena tudi v kakšni drugi enoti, npr. colah ali centimetrih. Vsekakor pred nakupom preverite, če otroško kolo in njegova velikost ustrezata.

Za vse tiste, ki radi potujete in želite ob potovanjih in izletih otroško kolo peljati s sabo, preverite tudi to, če in na kakšen način se otroška kolesa sestavijo. Preverite tudi, če zloženo kolo otroško spravite v vaš prtljažnik, saj boste v nasprotnem primeru potrebovali še dodaten prtljažnik za kolesa otroška.

Različna otroška kolesa se razlikujejo tudi po teži. Ker otroška kolesa navadno niso namenjena nekim posebnim naporom in tekmovanjem, je tej lastnosti potrebno nameniti najmanj pozornosti. Kljub temu nas včasih zanima tudi ta podatek, predvsem če živimo v višjih nadstropjih, brez dvigala in brez možnosti kletnega parkiranja. Če kolesa otroška oz. kolo otroško vsak dan prenašamo nekaj nadstropij visoko, se bo poznal vsak dodaten kilogram našega kolesa.

Pri otroških kolesih za najmlajše je navadno možna samo ena prestava. Pri večjih kolesih, ki so namenjeni že nekoliko večjim kolesarjem, obstaja tudi možnost uporabe različnih prestav. Za varnost vašega otroka obstajajo tudi varnostne pene, ki ublažijo udarec v primeru manjših nezgod. Da zaščitite tudi oblačila, je najbolje izbrati otroška kolesa z blatniki, saj boste tako oblačila prali manj pogosto in tudi jezili se boste manj, ko se bo otrok takoj po dežju odpravil kolesarit.

Tako kot pri kolesih za odrasle je tudi pri otroških kolesih najdražja kolesarska oprema oz. oprema kolesa. Manj zdržljiva oprema manj priznanih proizvajalcev bo lahko tudi izjemno ugodna, za tisto kvalitetno pa boste lahko odšteli pravo bogastvo, tako da je samo od vas odvisno, kako kvalitetno in drago kolo boste izbrali.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2019 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba