Vinske vitrine

(597 izdelkov)

Si ob dobri hrani privoščiš kozarček rujne kapljice ali pa imaš morda v lasti gostilno, kjer se gostje radi ustavijo na kozarčku ohlajenega vina? Potem ti zagotovo pride prav vinska vitrina, ki poskrbi, da je vino ohranjeno na ustrezni temperaturi in vedno pripravljeno na postrežbo. A preden se odpraviš v trgovino, preveri bogato ponudbo različnih vitrin in jih primerjaj med seboj, da se izogneš napačnemu nakupu.

V kategoriji Vinske vitrine najdeš izdelke različnih blagovnih znamk, kot so Dunavox, Hoover, Gorenje in druge, ki jih lahko izbiraš glede na energijski razred. Razlikujejo se tudi glede na tip vitrine, ki je lahko vgradna ali prostostoječa. Vgradne preprosto vgradiš v pohištvo, in sicer lahko izbereš večjo vinsko vitrino, ki jo umestiš v pohištvo ustreznih dimenzij, ali pa podpultno različico, katero se montira pod pult in je tako vedno na dosegu roke. Prostostoječo vitrino lahko na drugi strani postaviš kamor želiš, zagotoviti je potrebno le delovanje kompresorja z dotokom svežega zraka.

Pred nakupom vinske vitrine dobro razmisli o velikosti, torej za shranjevanje koliko steklenic je primerna. Na voljo so modeli za 6 in več steklenic, ki so primerni za navadna gospodinjstva in domače vinske kleti, pa tudi takšni za več kot 200 steklenic. Od velikosti je namreč v veliki meri odvisna cena.

Preveri tudi ostale tehnične lastnosti izbrane vitrine - ali ti omogoča digitalno upravljanje, ali je opremljena s praktičnim LCD zaslonom, na kakšen način se odpirajo vrata, koliko znaša prostornina hladilnika, ali vitrina omogoča osvetlitev notranjosti itd.

Ne pozabi se pozanimati o notranji temperaturi vitrine; najbolj ustrezna temperatura za shranjevanje je med 10 in 14 stopinjami, točna številka pa je odvisna od same sorte in letnika vina. Pri neustrezni temperaturi vino hitreje zori in se stara, zato je to vsekakor lastnosti, kateri moraš posvetiti posebno pozornost.

več
597 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka