Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Največje št. diskov

MIN MAX

Rack vgradljivost

Velikost trdega diska (v GB)

MIN MAX

Hitrost procesorja (v GHz)

Tip procesorja

Velikost delovnega spomina (v MB)

MIN MAX

NAS strežniki

(158 izdelkov)

Potrebuješ strežnik za domačo uporabo ali za bolj zahtevne poslovne potrebe? NAS strežniki omogočajo enostavno dostopanje do podatkov večji količini uporabnikov, v zadnjih letih pa so te naprave doživele precejšen napredek. Preden se odpraviš v trgovino z računalniško opremo, preveri bogato ponudbo NAS naprav, jih primerjaj med seboj in se izogni napačnemu nakupu.

NAS strežnike lahko izbiraš glede na njihovo obliko - lahko imajo škatlasto ohišje ali pa omogočajo rack vgradljivost (vgradnjo v strežniško omaro). Ločijo se še glede na kapaciteto vgrajenega RAM-a, glede na to, kako zmogljiv je procesor, po številu diskov, ki jih lahko vanje vgradiš (od 1 do 24), ter po nekaterih drugih tehničnih lastnostih.

Pri izbiri NAS naprave je potrebno najprej določiti namen uporabe. Za domačo uporabo so najpogostejši modeli, ki omogočajo vgradnjo od 2 do 4 diskov, manjša podjetja brez strežniških omar se ponavadi odločajo za vgradnjo 4 do 10 diskov in modele s škatlastim ohišjem, večja podjetja pa imajo skoraj zagotovo svoje strežniške omare in tako izbirajo rack različice.

Na podlagi namena uporabe NAS naprave se nato odločiš za tip procesorja ter velikost delovnega pomnilnika. Pred nakupom preveri tudi, če je izbrani model opremljen z zaslonom in kontrolnimi LED diodami, preko katerih te naprava obvešča o delovanju.

Pri uporabi NAS strežnikov je ključnega pomena varnost podatkov in iz tega vidika strokovnjaki priporočajo izbiro naprave z vsaj dvema diskoma. To namreč omogoča vzpostavitev t.i. polja RAID1, s katerim se podatki zrcalijo med obema diskoma.

Pokaži več
158 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka