Motorji, goriva in olja za modelarstvo

Izdeluješ maketo avtomobila, jadrnice ali letala? Želiš, da bi dokončano plovilo ali vozilo čim bolje delovalo ter bilo čim hitrejše? To lahko dosežeš s pomočjo različnih izdelkov, ki si jih lahko ogledaš že pred nakupom ter med seboj primerjaš ponudbo različnih trgovin in proizvajalcev.

Za brezhibno delovanje svojega modela letala, helikopterja, jadrnice, čolna in drugih vozil ter plovil lahko uporabiš bencinski ali nitro motor, mu dodaš še primeren izpušni sistem ter izbereš še kvalitetno gorivo in silikonsko olje. Če se ti motor pokvari, ti ni treba takoj kupiti novega, ampak lahko zamenjaš tudi samo kak njegov del, za kar ti bodo prav prišli različni rezervni deli, ki jih najdeš v kategoriji Motorji, goriva, olja.

Bencinski motorji delujejo na navaden osvinčen bencin, ki mu v določenem odmerku primešaš olje, da nastane mešanica, ki jo naliješ v rezervoar za gorivo. Mešanice za nitro motorje oziroma motorje z notranjim izgorevanjem navadno ne moreš zmešati sam, narejena pa je iz določenega odstotka nitrometana, alkohola in naravnih ter sintetičnih olj. Ob nakupu so modeli z bencinskim motorjem dražji, a se stroški kasneje povrnejo, saj je gorivo cenejše kot mešanica za nitro motorje, ki jo lahko kupiš le v specializiranih modelarskih trgovinah.

Za manj izkušene je primernejši bencinski motor, saj je z njim manj dela in vzdrževanja. Nitrometanski motor je namreč treba pogosto nastavljati, pri obeh modelih motorja pa je vsake toliko časa treba očistiti in naoljiti tudi zračni filter. Če želiš, da bi se zvok tvojega motorja slišalo daleč naokoli, izberi nitro motor, saj je glasnejši, če pa nočeš motiti sosedov ali nameravaš maketo uporabljati v strnjenem naselju, pa se odloči za bencinskega.

preberi več
191 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.