Materiali in orodja za modelarstvo

(2148 izdelkov)

Želiš sestaviti letalo, helikopter, avto, jadrnico ali čoln, pa ne veš, kaj vse potrebuješ za to in kako sploh začeti? Se za hobi ukvarjaš z modelarstvom in iščeš primerne materiale za tvojo naslednjo maketo? Že pred nakupom si v bogati ponudbi različnih izdelkov oglej, kaj točno potrebuješ, in si olajšaj odločitev.

Modelarske makete in njihovi deli so narejeni iz materialov, med katerimi so največkrat uporabljeni vezana plošča, aluminij, jeklo in medenina. Za sestavljanje izdelka potrebuješ tudi različne folije in letvice ter lepilo, s katerim zlepiš posamezne dele, pobarvaš pa jih z barvami, različnimi šablonami in airbrushi. Pri delu ti bo prav prišlo tudi različno električno in ročno orodje ter dodatki, kot so žice in masti oziroma kolofonije za lotanje.

Če želiš načrt za maketo narisati in izrezati samostojno, za to uporabi vezano ploščo, ki je zelo trpežna, hkrati pa gre za zelo tanek material, ki se lepo in zlahka reže tudi z domačimi pripomočki. Različne cevi in palice, ki jih lahko uporabiš pri izdelavi makete, so narejene iz aluminija, jekla ali medenine, pri sestavljanju pa potrebuješ še različne izvijače, nožke in klešče, ki ti bodo olajšali delo.

Ko model sestaviš, ga lahko tudi pobarvaš po svojem okusu in željah. Da bo barva enakomerno in lepo nanesena po vsej površini makete, uporabi airbushe oziroma airbush pištole, na katerih lahko reguliraš pretok in količino barve med postopkom barvanja. Z nekaj spretnosti, znanja in izkušenj z airbrushi lahko rišeš tudi zelo natančno, na primer tanke črte in detajle, pri izdelavi napisov in različnih znakov, grbov ali vzorcev pa si lahko pomagaš s šablonami in tako še dodatno polepšaš svojo maketo.

več
2148 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka