Modeli plovil

Zate ni večjega užitka, kot s pomola upravljati svojo maketo čolna ali jadrnice? Se želiš začeti ukvarjati z modeliranjem, pa ne veš, kakšen izdelek ustvariti? Preprosta plovila niso zahtevna za izdelavo, zato si čim prej oglej pestro ponudbo in že pred nakupom premisli o tem, kateri izdelek bi bil primeren zate.

Izbiraš lahko med jadrnicami, ribiškimi in drugimi ladjami, jahtami, različnimi čolni, gliserji in celo podmornicami, ki jih lahko sestaviš zgolj za okras in postaviš v vitrino ali pa izbereš modele, ki lahko plujejo in s katerimi bodo tvoji dopusti na morju dobili čisto nove razsežnosti. Z njimi se lahko zabavaš v vseh letnih časih, ne le na morju, ampak tudi na jezerih in rekah, z manjšimi modeli pa celo v domači kadi.

Makete plovil dosegajo velikost do enega metra in so pomanjšane različice pravih ladij, jaht, čolnov, gliserjev in ostalega. Kupiš lahko že izdelane modele, ki jih lahko začneš uporabljati takoj, ali pa modele, ki jih je treba pred plovbo sestaviti. Takšne makete so lahko sestavljene le iz nekaj kosov, me katerimi je najpomembnejše zunanje ogrodje, ki določa obliko tvojega novega plovila. Navadno je narejeno iz plastike, lahko pa tudi iz drugih materialov.

Logično je, da morajo biti vsa plovila zaradi stika z vodo vodotesna, na kar moraš še posebej paziti, če ne kupiš že dokončno izdelanega modela, ki je pripravljen na takojšnjo uporabo, ampak ga sestavljaš samostojno. Plovila namreč delujejo na električni pogon oziroma je vanje vložen elektromotorček, za katerega je pri različnih ladjicah, čolnih, gliserjih in ladjah še bolj kot pri drugih maketah pomembno, kam in kako ga vgradiš.

Med modeli plovil je veliko tudi takšnih, ki niso namenjeni plovbi oziroma uporabi, ampak so zgolj okrasni predmet, ki ga najprej sestaviš, nato pa s ponosom postaviš na vidno mesto. Omenjeni modeli, pri sestavljanju katerih ne potrebuješ elektrotehničnega znanja, ampak zgolj nekaj spretnosti, so še posebej primerni za tiste, ki se šele začenjate ukvarjati z modelarstvom, z nekaj pomoči pa se njihove izdelave lahko lotijo tudi otroci.

preberi več

Nakupovalni nasveti

Za modelarstvo boste potrebovali kar nekaj opreme

Modelarstvo je priljubljen hobi, tako za najmlajše kot tiste, nekoliko večje. Za modelarstvo lahko navdušite ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 5 leti

THUNDER TIGER JADRNICA VICTORIA (.5556)

THUNDER TIGER JADRNICA VICTORIA (.5556)

Ful dobra jadrnica, res dobro šiba, ko je enkrat sestavljena. Tudi na udarce je kar odporna, tako da se ne zlomi glih ob prvem vetriču. Je pa kar velika stvarca.

41 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.