Bliskavice

(121 izdelkov)

Izbira prave bliskavice lahko predstavlja veliko težavo, pa naj gre za amaterske fotografe ali pa profesionalce. Če se tudi ti odločaš za nakup nove bliskavice, lahko izbiraš med različnimi proizvajalci, tehničnimi lastnostmi in cenovnimi razredi. Poenostavi si odločitev, tako da pred nakupom preveriš pestro ponudbo različnih bliskavic in jih primerjaš med seboj.

Bliskavice se v prvi vrsti ločijo glede na proizvajalca, in sicer so med najbolj pogostimi Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic in Samsung. Razlikujejo se tudi glede na to, kako daleč v globino osvetljujejo prostor, po svoji moči in vrsti ter glede na tip baterije (lahko gre za 2x AA ali pa 4X AA baterijo). V vseh primerih je glavna naloga bliskavice osvetlitev predmeta fotografiranja, s čimer fotograf naredi bolj kvalitetne posnetke.

Če se s fotografijo ukvarjaš amatersko, so najbolj primerne bliskavice srednjega cenovnega razreda, ki omogočajo vrtenje glave bliska ter nastavitev kota osvetlitve in tako posnamejo veliko boljše fotografije kot pri uporabi brez bliskavice. Če fotografiraš bolj profesionalno, lahko izbiraš med bliskavicami, ki so so svetlobno izredno močne, omogočajo pa tudi nastavitev jakosti bliska, kota osvetlitve, merjenje svetlobe in popravke osvetlitve.

Vgrajene bliskavice povzročajo težavo rdečih oči, zato se veliko fotografov odloča za nakup ločene bliskavice s premično glavo, ki omogoča odboj svetlobe s stropa in sten in tako zagotavlja bolj mehko osvetlitev. Odločiš se lahko tudi za avtomatično zoom bliskavico, ki se prilagodi uporabljenemu objektivu, ali pa za inteligentno bliskavico, ki preko senzorjev sprejema podatke in na podlagi tega avtomatsko nastavi ustrezno osvetlitev.

Glede na razdaljo, do katere bliskavica osvetli predmet fotografiranja, lahko izbiraš med različnimi izdelki, odvisno od tega, kako kakovostne fotografije želiš posneti. Bliskavice, ki so že vgrajene v fotoaparat, osvetljujejo prostor do petih metrov, ločene bliskavice pa lahko osvetlijo prostor tudi do deset in več metrov.

več
121 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka