UPS - brezprekinitveno napajanje

(969 izdelkov)

Si želiš nemotenega delovanja elektronskih naprav, tudi ko zmanjka električnega toka? Morda potrebuješ zaščito za občutljivejše naprave pred udarom strele? Preveri ponudbo in primerjaj izdelke že pred nakupom.

Naprave za brezprekinitveno napajanje so izjemnega pomena, ko pride do prekinitve električnega toka, saj omogočajo nemoteno delovanje elektronskih naprav še nekaj časa po dogodku. Medtem se pomembne operacije brez težav dokončajo, preprečeno pa je tudi uničenje občutljivejših naprav ali njihovih komponent zaradi udara. Računalniki, televizije, satelitska oprema, tiskalniki, strežniki in delovne postaje so tako varni pred kakršnimi koli spremembami v električnem omrežju.

Na voljo so raznovrstni modeli UPS-naprav, ki za zagotavljajo polnjenje priključenih naprav v različnem obsegu trajanja, od nekaj minut do več ur. Paziti moraš, da izbereš napravo, ki deluje z ustrezno napetostjo. Izbiraš lahko med napravami s samimi šuko izhodi (tip vtičnic, ki jih imaš povsod po stanovanju), do kombinacije z izhodi RJ-11 za zaščito telefonske ali internetne linije. Različni modeli so opremljeni z različnim številom izhodov, od enega do več kot deset.

Kvalitetnejši modeli ponujajo široko paleto dodatnih funkcij, med katerimi je na primer zelena funkcija za varčevanje z energijo ali funkcija za samodejni ponovni zagon, ko se vzpostavi normalna povezava v električnem omrežju. Določene naprave lahko preko USB-kabla, ki je morda priložen, priključiš na operacijski sistem in tako spremljaš napetost, napajanje in status baterije, nekateri modeli pa imajo za tovrstno opravilo že vgrajen LCD zaslon.

Pred nakupom se ne pozabi pozanimati glede dimenzij, saj so lahko nekatere napravice večje, kot si misliš, ter glede garancije.

več
969 izdelkov
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka