Pihala

(1080 izdelkov)

Kupuješ novo pihalo, s katerim lahko v vsakem trenutku poskrbiš za spokojnost in prijeten občutek v tvoji okolici? Z nekaj truda se lahko igranja na pihala nauči vsak, saj za to ni nikoli prepozno! Pred nakupom si oglej celotno ponudbo različnih glasbil in tako poskrbi za enostavnejšo odločitev.

Na voljo so najpogostejši instrumenti iz družine pihal, in sicer flavta, klarinet in saksofon, najdeš pa tudi druge, manj razširjene modele.

Flavta

Flavta velja za eno izmed prvih glasbil, ki jih je izumil človek. Do danes se je razvilo in ohranilo več različnih vrst, denimo mala flavta, kljunasta flavta, prečna flavta, altovska flavta in altovska flavta, ki pa je zelo redka. Flavta je lahko plastična, lesena ali kovinska, predvsem slednja pa je namenjena profesionalni uporabi. Uveljavila se je kot solistični in tudi orkestrski inštrument.

Klarinet

Klarinet je precej mlajše glasbilo, ki je povečini zgrajeno iz ebenovine (trdi afriški les). Na svoji površini pa ima zaklopke, ki s pokrivanjem luknjic omogočajo igranje različnih tonov. Zvok na klarinetu ustvariš s pomočjo jezička, ki med igranjem vibrira.

Saksofon

Najdeš lahko tudi številne saksofone, ki so v osnovi sestavljeni iz treh delov: ustnika z jezičkom, vratu in telesa z zaklopkami. Poznamo več različnih vrst, v splošnem pa sta najpogosteje uporabljena altovski in tenorski saksofon. Preizkusi se in postani novi John Coltrane.

Poleg naštetih najdeš še številne druga, manj znana pihala, ki si jih natančno oglej v ponudbi. Pri nakupu pa upoštevaj predvsem svoj okus, saj našteti inštrumenti proizvajajo zelo različne melodije, ti pa se odloči, katera ti je najljubša.

Pokaži več
1080 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
Zanimivi izdelki iz sorodnih kategorij

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka