Zvočne kartice

(69 izdelkov)

Želiš, da bi gledanje filmov na tvojem računalniku postalo posebno doživetje, zato potrebuješ brezhiben zvok? Ali pa morda kupuješ nov računalnik in ne veš, katero zvočno kartico izbrati? Že pred nakupom skrbno in natančno preglej ponudbo različnih proizvajalev, primerjaj izdelke med seboj in se med njimi odloči za najboljšega.

Kot pove že njeno ime, je zvočna kartica namenjena predvajanju zvoka in glasbe na računalniku, zato je od nje odvisna njegova kvaliteta. Med izdelki, ki jih lahko primerjaš med seboj, so tudi zvočne kartice priznanih proizvajalcev, ko sta npr. Asus ali Creative. Modeli se med seboj razlikujejo tako po namenu uporabe, lastnostih in kvaliteti, kot seveda tudi po ceni, na voljo pa so tako notranje zvočne kartice, ki jih moraš vgraditi v svoj računalnik, kot tudi zunanje, pri katerih to ni potrebno.

Zvočna kartica ni obvezna komponenta računalnika, zato je možno, da kupiš računalnik brez nje. V takšnih primerih in takrat, kadar se ti pokvari zvočna kartica, ki je sestavni del osnovne plošče, so najboljša rešitev zunanje kartice, ki ti jih ni treba vgrajevati v računalnik. Največkrat se zelo preprosto priključijo nanj z USB priključkom, tako da se jih lahko uporablja tudi za prenosne računalnike.

Kvaliteta je največkrat pogojena s ceno, a to nikakor ni nujno, zato se splača pregledati podobne izdelke različnih proizvajalcev in ugotoviti, kakšne so razlike in podobnosti med njimi. Če želiš zares dober zvok, moraš izbrati boljšo zvočno kartico, sploh če hočeš, da tu nudi tudi tako imenovan prostorski zvok za gledanje filmov in nekatere druge, bolj specifične funkcije. Za osebno rabo računalnika in občasno poslušanje glasbe je dovolj dobra skoraj vsaka zvočna kartica, paziti moraš le, da ustreza tvoji matični plošči in ima dovolj izhodov za zvočnike in ostale avdio-video naprave, ki jih želiš priklopiti na računalnik.

Pokaži več
69 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka