Konzolne mize

(2812 izdelkov)

Ne želiš obremeniti svojega prostora ali pa ga morda nimaš dovolj, vseeno pa želiš nek zanimiv dodatek v prostoru, kateremu manjka »tisto nekaj«?

Konzolne mize so ozke mize iz različnih materialov in dizajnov, ki po navadi stojijo ob steni na hodniku, vendar so dovolj vsestranski kos pohištva, da jih lahko postaviš skoraj kamorkoli.z

Izraz konzolne mize najverjetneje izhaja iz francoske besede 'consolide', ki izhaja iz latinske besede 'consolidare', kar pomeni okrepiti. To ime je verjetno prišlo v vsakdanji jezik kot rezultat edinstvenega dizajna same konzolne mize. Prvič so bile take mize predstavljene v Franciji v 17. stoletju kot pravokotna plošča, podprta s stenskimi nosilci. Danes lahko izbiraš med toliko različnimi materiali in dizajni, da se ti zdi, da je pravo mizo skoraj nemogoče izbrati, je pa prava izbira pomembna, saj je estetska vloga konzolnih miz velika, kljub njihovi velikosti.

Oblika konzolne mize prihrani prostor, saj je njihova globina po navadi med 25 in 45 cm. Nanje načeloma ne moreš položiti količinsko veliko stvari – na hodniku jo lahko uporabiš za odlaganje ključev in drugih malenkosti ter manjših okraskov, kot so npr. sveče, vaze ali fotografije, v kopalnici so odlične kot polica za kozmetiko ali brisače, v spalnici pa kot miza za ličenje. Dodatni prostor lahko pridobiš še, če ima miza predale ali dodatno polico. Če postaviš mizo pred veliko ogledalo, bo soba delovala še večja.

Vnesi dih razkošja v prostor z mizo iz marmorja ali drugega materiala visokega sijaja. Če ti je bolj všeč rustikalni slog, pa razmisli o masivni leseni mizi. Za svetovljanski slog poišči mizo z minimalističnimi linijami v paru z materiali, kot sta starinska medenina ali nerjaveče jeklo.

Dobro izbrana konzolna miza lahko poveže celoten prostor z dodatkom funkcije in stila, brez da bi zavzela še kako pomemben prostor.

Pokaži več
2812 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka