Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Tehnologija tiskanja

Povezljivost

Dolžina tiskanja (v mm)

MIN MAX

Širina tiskanja (v mm)

MIN MAX

Višina tiskanja (v mm)

MIN MAX

3D tiskalniki

(118 izdelkov)

Možnosti spreminjanja resničnosti so na dosegu roke bolj kot kadarkoli prej. Z nakupom 3D tiskalnika se vam odprejo možnosti naprednejšega tiskanja. Tiskalnik lahko natisne marsikaj le, da za to potrebuje vnaprej pripravljen model. Te virtualne 3D-modele potem pretvori v fizične predmete z nanašanjem materiala.

Običajno 3D printer za tiskanje uporablja plastični material, poimenovan filament. Modeli pa dobivajo svojo podobo skozi zaporedno nanašanje plasti materiala.

Glavna prednost 3D tiskanja je hitrost. Kompleksni dizajni so lahko namreč natisnjeni hitreje kakor bi jih bilo možno izdelati s klasično obdelavo. Tiskanje je tudi hands free, delo je treba vložiti le v pripravo modela pred tiskanjem, veliko teh je tudi prosto dostopnih. Prednost tiskalnika je tudi ta, da ob tiskanju sloj na sloj zgolj dodaja in ne nastaja odpadni material, kakor morebiti bi pri klasičnih oblikah obdelovanja.

Uporabnost izdelkov pa je univerzalna, njegova brezmejna možnost tiskanja oblik se tako uporablja za prototipizacijo in porazdeljeno proizvodnjo obutve, arhitekture, v namene avtomobilske, letalske in medicinske industrije, v izobraževanju ter mnogih drugih panogah.

Ta revolucionarna tehnologija 3D tiskalnikov pa ni več mejnik samo za podjetja, z leti je namreč postala cenovno dostopnejša in lažje dobavljiva. Prvotno industrijska naprava je lahko zdaj vaš nov hobi. Ob nakupu pa bodite pozorni na premer šobe (v mm), premer polnila (v mm), velikost delovne plošče in/ali tehnologijo tiskalnika. Za domačo uporabo sta relevantni dve tehnologiji tiskanja – FDM in SLA. Razlika med tema je v postopku nanašanja materiala, kjer SLA printerji uporabljajo UV laser in izpostavljeni smoli, občutljivi na svetlobo, postopoma nanaša plast na plast materiala. Končni izdelki, natisnjeni s SLA printerjem so tudi nekoliko bolj izpiljeni in manj grobi.

Odvisno od namena nakupa in natančnosti, ki je želite od printerja, je vredno biti pazljiv na resolucijo tiskanja (tiskalnik z manjšo resolucijo je boljši) in hitrost tiskanja (ta se tipično giblje med 40-50mm/s, 80-100mm/s in 150mm/s).

Pokaži več
118 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka