Kuhinjske lopatice

(292 izdelkov)

Po čem poprijeti za mešanje pudinga, omake, smetane, raznolikih krem pri peki tort, slaščic in vseh ostalih okusnih jedi, ki nastajajo pod tvojo taktirko? Na kakršno koli takšno ali podobno vprašanje bo vsak mojster in mojstrica kuhanja odgovoril/-a z dandanes vse bolj nepogrešljivo in uporabno kuhinjsko lopatico. Slednja je nepogrešljiv pripomoček kuhinjske opreme že kar nekaj časa, zaradi svoje vsestranske uporabe, kot tudi praktičnosti in priročnosti pa naj zvesti kuhinjski pripomoček postane tudi tebi. V kolikor svoje idealne kuhinjske lopatice še nimaš, ali pa je čas, da staro zamenjaš za novo, brž na nakupni seznam dodaj tudi slednjo.

Pod kategorijo kuhinjskih lopatic imaš nakupnih priložnosti in izbire več kot na pretek. Vseobsegajoča sodobna tržna ponudba kuhinjskih lopatic namreč zagotavlja raznolike materiale izdelave, med katerimi dandanes najbolj priljubljen postaja silikon, predvsem zaradi svojega lažjega čiščenja in vzdrževanja. Tudi s svojimi prikupnimi živimi barvami marsikomu pritegne pozornost ravno silikonska kuhinjska lopatica, medtem ko ji plastična, kovinska in vsem dobro poznana, klasična oziroma tradicionalna lesena po uporabnosti ter vsestranskosti še vedno močno sledijo.

Poleg materiala se lahko glede nakupnih kriterijev osredotočaš sicer tudi različno stopnjo kakovosti, masivnosti oziroma trdnosti. Ravno zato je dobro z nakupom nekoliko počakati, pregledati izdelke in ponudbe številnih priznanih blagovnih znamk kuhinjske opreme in pripomočkov, ter ujeti najboljšo kombinacijo kakovosti in cene. Preden pa opraviš končno, še zadnje dejanje na blagajni, preglej tudi oznake pri dimenzijah in teži. Namreč: lahkotnejša kot izbrana kuhinjska lopatica bo, lažja in manj okorna bo njena uporaba. Slednje do izraza še posebej pride v primerih, ko se s kuhinjskimi lopaticami spoprijemajo tudi otroci ali mlajši pomočniki. Sicer ne pozabi niti na mere oziroma dimenzije, torej na dolžino in premer glave kuhinjske lopatice, ki je navadno izražena v centimetrih. Tudi debelina materiala igra pomembno vlogo, saj le tako lahko zagotovimo, že omenjeno, primerno masivnost in trdnost, h kateri seveda dodatno pripomore še dober, oprijemljiv in ergonomsko oblikovan ročaj. Preden pa dokončno pokažeš na izbrano kuhinjsko lopatico, razmisli še o njenem vzdrževanju. Namreč: če se poslužuješ čiščenja s strojno opremo, je dobro preveriti, ali so ogledane kuhinjske lopatice primerne tudi za pranje v pomivalnem stroju.

Pokaži več
292 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka