Kuhalnice

Po čem poprijeti za mešanje pudinga, omake in vseh ostalih okusnih jedi, ki nastajajo pod tvojo taktirko? S čim poizkusiti, ali je jed dokončana? Na kakršno koli takšno ali podobno vprašanje bo vsak mojster in mojstrica kuhanja odgovoril/-a s kuhalnico. Slednja je nepogrešljiv pripomoček kuhinjske opreme že dolga leta, zaradi svoje vsestranske uporabe, kot tudi praktičnosti in priročnosti pa naj zvesti kuhinjski pripomoček postane tudi tebi. V kolikor svoje idealne kuhalnice še nimaš, ali pa je čas, da staro zamenjaš za novo, brž na nakupni seznam dodaj tudi slednje.

Pod kategorijo kuhalnic imaš nakupnih priložnosti in izbire več kot na pretek. Vseobsegajoča sodobna tržna ponudba kuhalnic namreč zagotavlja raznolike materiale izdelave, med katerimi dandanes najbolj priljubljen postaja silikon, predvsem zaradi svojega lažjega čiščenja in vzdrževanja. Tudi s svojimi prikupnimi živimi barvami marsikomu pritegne pozornost ravno silikonska kuhalnica, medtem ko ji plastična in vsem dobro poznana, klasična oziroma tradicionalna lesena po uporabnosti in vsestranskosti še vedno močno sledita.

Poleg materiala se lahko glede nakupnih kriterijev osredotočaš sicer tudi različno stopnjo kakovosti, masivnosti oziroma trdnosti. Ravno zato je dobro z nakupom nekoliko počakati, pregledati izdelke in ponudbe številnih priznanih blagovnih znamk kuhinjske opreme in pripomočkov, ter ujeti najboljšo kombinacijo kakovosti in cene. Preden pa opraviš končno, še zadnje dejanje na blagajni, preglej tudi oznake pri dimenzijah in teži. Namreč: lahkotnejša kot izbrana kuhalnica bo, lažja in manj okorna bo njena uporaba. Slednje do izraza še posebej pride v primerih, ko za kuhalnico poprimejo tudi otroci ali mlajši pomočniki. Sicer ne pozabi niti na mere oziroma dimenzije, torej na dolžino in premer glave kuhalnice, ki je navadno pri kuhalnicah izražena v centimetrih. Tudi debelina materiala igra pomembno vlogo, saj le tako lahko zagotovimo, že omenjeno, primerno masivnost in trdnost. Preden pa dokončno pokažeš na izbrano kuhalnico, razmisli še o njenem vzdrževanju. Namreč: če se poslužuješ čiščenja s strojno opremo, je dobro preveriti, ali so ogledane kuhalnice primerne tudi za pranje v pomivalnem stroju.

preberi več
Nasveti 0
Cena
MIN MAX

Barva

Ne spreglej

4 izdelki
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.