Pasivne komponente

Ali se sprašuješ, katere pasivne komponente potrebuješ za svoje naslednje opravilo? Sodiš med tehnične, mehanske in elektro navdušence? Se v prostem času zabavaš z elektoniko in zatorej potrebuješ tudi pasivne komponente, a ob tem še ne veš, katere so najprimernejše in zate najustreznejše? V naslednjem sestavku lahko prebereš nekaj preprostih, a uporabnih nasvetov, na kaj paziti med nakupovanjem in izbiranjem pasivnih komponent, da končna odločitev le ne bo prenagljena. Prav tako lahko namesto osebnih prodajalcev in svetovalcev v trgovinah, na spletnem mestu ceneje.si pri vsakem posameznem izdelku prebereš vse, tudi najmanjše, a pomembne, tehnične lastnosti, ki bodo vodile k pravi odločitvi pasivnih komponent. Istočasno se z le nekaj kliki, iz kar domačega naslonjača, lahko izogneš (morebitni) neljubi hoji po številnih trgovskih centrih.

K pasivnim komponentam se sicer med drugim uvrščajo odvodniki, gumbi in kondenzatorji. Slednji sodijo k elektrotehniškim elementom, njihova primarna naloga pa je shranjevanje energije v obliki električnega polja. Prav tako se med pasivne elemente uvrščajo trimerji oziroma potenciometri, ki se ločijo na linearne in logaritemske. Izbiraš sicer lahko tudi med tuljavami in/ali dušilkami, upori in visokofrekvenčnimi komponentami. Med izbrano ponudbo na ceneje.si pa prebrskaj še po elektromagnetnih združljivostih ter zaokroži svojo zbirko pasivnih komponent oziroma elektrotehničnih pripomočkov.

Preden dokončno izbereš pasivne komponente, določi njihovo namembnost. Namreč med seboj se razlikujejo tudi po vrsti oziroma tipu, načinu uporabe. Med elektromehanskimi komponentami so nekatere skupine le–teh usmerjene v krmilno elektroniko, spet druge v merilno, zadnja skupina pa je vpeta v zabavno elektroniko. Nato se usmerjaj še na zmogljivost, moč oziroma v primeru kondenzatorjev na funkcijo, zmožnost shranjevanja električne energije.

preberi več
Nasveti 0
več kot 5000 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.